Vrije busstroken (3/2010)

donderdag 29 april 2010 2 reacties 529x gelezen

In de rubriek Achteruitkijkspiegel vindt u steeds een verkeerskundig onderwerp uit het verleden.

 

Verkeerskunde 1972, nr. 9: 'In Arnhem heeft men goede ervaringen opgedaan met vrije busstroken. Aandacht wordt besteed aan de invloed op het benutten van de capaciteit van de Rijnbrug, de verkeersafwikkeling op een aansluitend wegvak, de verkeersveiligheid en de exploitatie van de vervoersbedrijven.'

 

Lees het volledige artikel 'Vrije busstroken in Arnhem' door W.J. Erica, Verkeersafdeling Gemeentewerken Arnhem.

 


Reacties

Reacties

ellie van geenhuizen 27/08/2012 11:54

Bram, we zijn je e-mail adres kwijt. We hebben nog een afspraak staan! Mail ons je juiste e-mail adres of je tel. nr.

Groetjes
Ellie

U.A. Cazius 07/02/2011 15:54

Mijne dames en heren,

In januari 1974 trof ik in het archief van de N.V. vervoermaatschappij Centraal Nederland dit artikel aan. Wij - een kwartet jonge honden - waren zojuist in dienst getreden bij CN en hebben een volledige bedrijfsopleiding ontvangen in de vervoerdienst. Mijn stand-plaats was Hilversum en in die tijd kwamen de busstroken, doorsteekjes en dergelijke in zwang. Op zaterdagmiddag hielp de verkeerspolitie te Utrecht de bussen van het GEVU om enigszins vlot van de bushalte op het Neude te kunnen vertrekken. In de winter van 1973/1974 heeft CN veel toewagens gehuurd van derden om de toevloed van reizigers te verwerken.Wij - als beginnelingen - stonden aan de rand van Utrecht op te nemen wat de bezetting was van die toerwagens. Ook hielden we rittijdmetingen en reizgersonderzoeken om zonodig de tijden aan te passen dan wel extra ritten of andere vertrektijden. Dit als basis voor de nieuwe dienstregeling. En alles moest vooral statistisch verantwoord zijn.
Er is nog veel meer over die beginperiode te vertellen. Mocht u daar belangstelling voor hebben, dan verneem ik dat graag.

Met vriendelijke groeten,

U.A. Cazius

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.