Adviseur Mobiliteit en Infrastructuur – Royal HaskoningDHV

woensdag 16 augustus 2017 627x gelezen

Bedrijf

RoyalHaskoningDHV, Transport & Planning

Locatie

Amsterdam of Rotterdam

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste verkeerskundige?

 

Het vakgebied verkeer en vervoer is volop in ontwikkeling door verdergaande verstedelijking, verduurzaming, technologische ontwikkelingen als zelfrijdende voertuigen en slimmere verkeersregelingen. Royal HaskoningDHV volgt deze ontwikkeling op de voet, analyseert de te verwachten effecten en koppelt de aldus opgedane kennis aan duurzame adviezen aan onze opdrachtgevers.

Doordat Nederland weer volop in ontwikkeling en beweging is, merken we een toenemende vraag naar onze inhoudelijke kennis, visie en een vaardigheden om verkeer- en vervoervraagstukken te analyseren en in samenwerking met overheid, omgeving, bedrijfsleven en belangenorganisaties naar oplossingen te werken.

We werken aan aansprekende projecten en ontwikkelingen in een dynamisch werkveld. Wegens de toenemende vragen zijn we op zoek naar versterking van ons team in West Nederland. Ben jij een enthousiaste verkeerskundige die samen met vakgenoten en aanverwante disciplines wil werken aan (stedelijke) bereikbaarheidsvraagstukken en wil je een bijdrage leveren aan een prettige en verkeersveilige leefomgeving? Ben je sociaal vaardig, communicatief sterk en signaleer jij kansen op de markt? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.

De organisatie
Royal HaskoningDHV is sinds 1881 een onafhankelijk, internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau. Onze circa 6.500 professionals in meer dan 150 landen leveren diensten op het gebied van energie, gebouwen, industrie, infrastructuur, luchtvaart, maritiem, mijnbouw, stedelijk en landelijk gebied, transport en water in meer. In de businessunit Transport en Planning werken binnen de adviesgroep Transport ca. 100 experts en consultants aan de mobiliteit binnen en buiten Nederland.

De functie
Jij werkt aan verkeer- en vervoervraagstukken van vandaag en morgen. Hierbij werk je in de projecten samen met collega’s met een verkeerskundige, civieltechnische, milieukundige etc. achtergrond. In jouw rol als adviseur begeleid je zelf projecten op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid, mobiliteitsbeïnvloeding en onderhoud je rechtstreeks contact met je opdrachtgever. Dit doe je op basis van je eigen vakkennis die je op peil houdt door de ontwikkelingen op het gebied van stedelijke mobiliteit en bereikbaarheid te volgen. Omdat je niet alles zelf kunt weten, werk je daarin samen met enthousiaste vakcollega’s. Je adviseert zowel aan publieke en private opdrachtgevers in west-Nederland over slimmere, snellere, efficiëntere en veilige verkeer- en vervoersoplossingen. Daarnaast lever je ook inhoudelijke verkeersplanologische bijdragen bij vragen uit de eigen organisatie, bijvoorbeeld bij plan- en MER-studies infrastructuur en ruimtelijke ontwikkelingen op lokaal en regionaal niveau.

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

  • Het verkrijgen van vragen en opdrachten uit je netwerk;
  • Het oppakken van offerte-aanvragen en doorlopen aanbestedingstrajecten;
  • Het aansturen en uit (laten) voeren van mobiliteitsvraagstukken;
  • Het adviseren op een breed gebied, dit kan zowel praktisch als strategisch-bestuurlijk (planvorming van infrastructuur, mobiliteitsbeleid, ontwerp, verduurzaming stedelijke leefomgeving, verkeersveiligheid);
  • Je verbindt de behoefte van de klant met de kennis die jij én Royal HaskoningDHV in huis hebben.

Profiel kandidaat

Je hebt tussen de 5 en 15 jaar relevante werkervaring en kunt zelfstandig projecten binnen halen en leiden.

Verder herken je jezelf in het volgende:

  • Je bent sociaal vaardig en communicatief sterk (klantcontact, relatiebeheer en signaleert van kansen);
  • Kennis van politieke organisaties (overheid) is een pré;
  • Je hebt affiniteit met het toepassen van verkeersmodellen;
  • Je beschikt over een eigen extern netwerk en kunt hier ook werk uithalen voor zowel jezelf als je collega’s;

Aanvullende informatie

Het aanbod

Als het grootste advies- en ingenieursbureau van Nederland zijn we innovatief, maar ook realistisch. High-end advisering, perfectionistisch, maar ook daadkrachtig. Verrassend, maar altijd en overal betrouwbaar. Dat is Royal HaskoningDHV. Ben jij dat ook? Dan is ons bureau echt iets voor jou.

We bieden een goede werksfeer, waarbinnen collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers belangrijke factoren zijn. Je krijgt de ruimte om je eigen netwerk uit te bouwen en te onderhouden. Met ons netwerk en projectreferenties bieden wij je een uitstekende marktpositie. We beoordelen en belonen op basis van persoonlijke competenties en de opleidingsmogelijkheden en ontwikkelperspectieven zijn ruim. Dit geheel combineren we met een marktconform salaris en pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden.

Contact

De procedure
Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en wil jij meer weten over wat deze stap voor jouw ontwikkeling kan betekenen? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!
Klik hier voor de sollicatiebutton

Als je nog vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Amber van Tatenhove, telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 06 46 28 3149

NB: sluitingsdatum voor sollicitaties:  15 september 2017

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.