Adviseur Ruimtelijke Ordening- Royal HaskoningDHV

vrijdag 23 maart 2018 400x gelezen

Bedrijf

Royal HaskoningDHV Adviesgroep Transport & Planning

Locatie

Zwolle

Functieomschrijving

 

Jij wilt niet alleen advies geven voor de meest uiteenlopende projecten, maar ook de handen uit de mouwen steken voor het schrijven ervan. Ben jij de expert in RO / Planologie en wil jij door heel Nederland jouw bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling? Dat doe je als:

Adviseur Ruimtelijke Ordening

Business Line: Transport & Planning
Standplaats: Zwolle

Wie zijn we en waarom hebben we jou nodig?
De Adviesgroep Transport & Planning Zwolle voert met 55 professionals projecten uit in de buitenruimte van het stedelijk- en het landelijk gebied. Wij leveren integrale adviezen op heel divers gebied van planologie, stedenbouw tot, bodemvraagstukken en inrichting van de openbare ruimte. Niet alleen onze adviezen en projecten zijn divers, zo ook onze opdrachtgevers!
Deze adviezen leveren wij vanaf de planfase, ontwerpfase tot en met de begeleiding van de realisatie van een werk. En omdat we sterk groeien kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

Direct handen uit de mouwen op onze afwisselende projecten
Als adviseur ruimtelijke ordening speel jij in het specialistische werkveld van de ruimtelijke ordening een actieve rol binnen onze projecten in het stedelijk en het landelijk gebied in de opdrachtfase. Wij hebben een zeer goed gevulde orderportefeuille dus je kan direct aan de slag! Zo werk je bij het ene project voor een vastgoedontwikkelaar voor de herstructurering van een bedrijventerrein en voor het andere voor een binnenstedelijk transformatieplan. Klinkt al goed? Dit is wat je echt gaat doen:

 • Je adviseert over planologische procedures en haalbaarheid van ruimtelijke vraagstukken.
 • Je bent een zelfstandig adviseur/projectleider bij specifieke ruimtelijke vraagstukken.
 • Jij zorgt voor het opstellen/schrijven en begeleiden van ruimtelijke plannen. Denk hierbij aan bestemmingsplannen, ruimtelijke onderbouwingen en milieueffectrapportages, maar ook aan het geven van ruimtelijke adviezen.
 • Je werkt voor interne en externe opdrachtgevers (waaronder gemeenten, provincies, ontwikkelaars en aannemerij). Je onderhoudt contacten met deze partijen en werkt actief samen met collega’s in Zwolle en van onze vestigingen in andere regio’s. Zo’n 80% van je tijd werk je op kantoor Zwolle en de rest bij opdrachtgevers of andere kantoren in Nederland.

Profiel kandidaat

Zelfstandig actief in een dynamische werkomgeving 
Als Adviseur Ruimtelijke Ordening neem je kennis en ervaring mee zodat je direct aan kunt haken op lopende vraagstukken. Wat wij denken dat de juiste kennis en ervaring is:

 • Naast een afgeronde Hbo opleiding Planologie, Ruimtelijke Ordening, Sociale of Economische Geografie
 • heb jij recente werkervaring in een soortgelijke rol en aantoonbaar ervaring met het zelfstandig schrijven van bestemmingsplannen;
   

Omdat wij actief zijn in de gehele planologische keten ben je sterk gericht op het contact leggen en samenwerken met collega’s, ook van de andere disciplines. Je houdt van de dynamiek van het werken aan afwisselende kleine en grote opdrachten in Nederland. Net als jouw collega’s ga je voor het beste eindresultaat voor je opdrachtgevers. Jij neemt graag het initiatief en voelt je thuis in een vrolijk en ondernemend team.

Verder herken jij je in het onderstaande

 • aantoonbare ervaring met planologische procedures;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
 • kennis en inzicht in ruimtelijk bestuursrecht, relevant beleid en geldende standaarden;
 • je bent ondernemend en klantgericht. 
   

Aanvullende informatie

Royal HaskoningDHV: jouw nieuwe werkgever?
We bestaan ​​al meer dan 135 jaar. Wij stimuleren geïntegreerde duurzame ontwikkeling samen met onze klanten op kennisgebieden waarin wij de expert zijn en onze invloed kunnen uitoefenen. Onze mensen willen een positieve bijdrage leveren aan de toekomst en iets nalaten voor volgende generaties.
We vernieuwen industrieën, ontwikkelen samen met klanten en partners oplossingen voor schone energie of schoon water door data slim te gebruiken, informatiestromen en modellen te digitaliseren. In een steeds sneller tempo verbinden we de digitale met de fysieke wereld. Let’s Enhance Society Together!

We vragen veel, maar dit is waar jij op kan rekenen!

 • Een zelfstandige functie in een hecht zelfsturend team;
 • Doorgroeimogelijkheden: voor mensen met ambitie ligt de wereld binnen Royal HaskoningDHV aan je voeten, maar de meeste collega’s willen meestal op onze afdeling blijven werken;
 • Omdat wij landelijk actief zijn in de gehele keten van planologische projecten bouw je een interessant netwerk op;
 • Samenwerking en een goede werksfeer gaan bij ons hand in hand. Geregeld hebben wij activiteiten zoals een etentje, barbecue, borrel, gaan we op wintersport of bezoeken we gezamenlijk projecten van onze opdrachtgevers waar jij misschien uitleg geeft wat de uitdagingen waren in jouw project!
 • Uiteraard bieden we je flexibele werktijden en moderne (thuis) werkvoorzieningen zodat jij je werk goed kunt doen
 • Een manager die jou stimuleert in ondernemerschap en het blijven stellen van kritische vragen. 

Contact

Investeren in een duurzame ontwikkeling en jouw carrière?
Reageer dan nu! Zie jij jezelf al werken in dit team? Ervaar de sfeer bij ons en solliciteer direct via deze link met je cv en korte motivatie!

Wil je eerst meer informatie voor je solliciteert, neem dan gerust contact op met Ivo Beerens via 06-23252654 of Koos Veerman 06-10020392.

Acquisitie nav deze vacature is niet gewenst.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.