Adviseur Verkeer - BAR

donderdag 21 december 2017 384x gelezen

Bedrijf

BAR, uitvoeringsorganisatie voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk

Locatie

Barendrecht

Functieomschrijving

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 117.000 inwoners én voor drie gemeentebesturen: dat is uniek en uitdagend!

 

 

Met het domein ruimte leveren wij met veel plezier een bijdrage aan prettig wonen, werken en recreëren in onze drie gemeenten. Wij geloven nadrukkelijk in samenwerking met anderen. Samen met collega’s van andere afdelingen, met inwoners en externe partijen zoeken we naar de beste oplossingen. En met de Omgevingswet op komst pakken we die rol nog nadrukkelijker. Maar ook duurzaamheid is een van de grote onderwerpen waar wij mee bezig zijn. We tonen daarbij lef, denken in kansen en zoeken de grenzen op.

 

Domein Ruimte bestaat uit drie afdelingen: de afdeling Advies Ruimte, het Ingenieursbureau en de afdeling Projecten. Afdeling Advies Ruimte gaat over vraagstukken op het ruimtelijke gebied, zoals wonen, water, milieu, verkeer, energietransitie, verduurzaming, economie, recreatie, maatschappelijk vastgoed en dergelijke. Veel van die vragen hebben meer aspecten dan alleen de ruimtelijke aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de samenhang met economie, beheer & onderhoud en met maatschappelijke onderwerpen.

In de afdeling Advies Ruimte hebben we een leuke en uitdagende vacature voor een:

 

Adviseur Verkeer

 

 

 

 

Wie ben jij?

 

Jij bent een enthousiaste, energieke, communicatief sterke en stevige adviseur!

Complexe en politiek gevoelige vraagstukken op het gebied van verkeer en mobiliteit pak jij met beide handen aan.
Je kijkt over de grenzen van je vakgebied heen en legt verband met andere disciplines. Je bent zowel vakinhoudelijk als communicatief ijzersterk. Creativiteit, helikopterview en politieke sensitiviteit kenmerken jou.
Je staat open voor vernieuwing,  nieuwe thema’s en nieuwe werkwijzen. 
Je  weet deze te vertalen naar voor de bestuurders relevante projecten die behapbaar zijn voor je collega’s. Daardoor ben je duidelijk en overtuigend. Je bent een goede planner, kunt prioriteren en houdt van doorpakken.

 

Jouw rol

 

Inhoudelijk:

Je adviseert op strategisch niveau over verkeer aan de portefeuillehouders van de drie gemeenten.
Daarnaast adviseer je over verkeer in ruimtelijke projecten.
Je geeft uitvoering aan complexe mobiliteits- en verkeerskundige projecten. Dit doe je met name in de definitie- en verkenningsfase.
Je verzorgt de bestuurlijke besluitvorming, werkt aan draagvlak met belanghebbenden, en werkt samen met partnerorganisaties.
Je vertegenwoordigt, samen met je collega van Strategie, de BAR-gemeenten in externe overleggen zoals bij de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). 


Binnen het team:
Je werkt binnen het team verkeer met ongeveer 10 collega’s samen. Deze collega’s zijn verdeeld over verschillende afdelingen.  
Je bent verantwoordelijk voor het bouwen, door ontwikkelen en up-to-date houden van een  strategisch/tactisch uitvoeringsprogramma voor het cluster verkeer.

Binnen het team ga je aan de slag met het implementeren van projectmatig werken. Leidraad voor het werk binnen verkeer is het strategisch/tactisch uitvoeringsprogramma. Het (inhoudelijk) aansturen en coördineren van de werkzaamheden binnen het cluster verkeer is ook iets waar jij je samen de andere senior mee gaat bezig houden.  Hierbij zijn een goede ervaring in planning, prioritering en doorpakken een pré.

 

Voorbeelden van projecten waar je mogelijk aan gaat werken zijn:

  • Opstellen van een strategisch/tactisch uitvoeringsprogramma verkeer;
  • Implementatie van de nieuwe mobiliteitsvisie Barendrecht;
  • Uitvoering geven aan de verkeersprojecten uit de omgevingsvisie Ridderkerk;
  • Opstellen van een BAR breed  fiets(beleid)plan;
  • Samen met de MRDH en de RET vormgeven aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Ridderkerk;
  • De BAR-gemeenten vertegenwoordigen in regionale verkeers- en mobiliteitsprojecten.

Profiel kandidaat

Wat vragen we van jou?

  • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een afgeronde opleiding HBO verkeerskunde met een paar jaar werkervaring).
  • Je hebt aantoonbare ervaring met complexe mobiliteit- en verkeerskundige vraagstukken en hebt een strategische visie op integrale ruimtelijke en/of gebiedsopgaven.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

 

Aanvullende informatie

Wat hebben wij jou te bieden?
Reken bij de BAR-organisatie op een functie die weliswaar bij andere gemeenten óók in naam bestaat, maar niet in de unieke constructie van drie samenwerkende gemeenten. Dat maakt je werk uitdagender.

 

Domein Ruimte heeft een leuke en positieve werksfeer waarbij plezier en hard werken hand in hand gaan. Plezierig is ook dat we een flexibele werkgever zijn: je kunt thuis werken én op één van de drie gemeentehuizen. En qua arbeidsvoorwaarden: schaal 11 (max. € 4.787,-) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast hebben we secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een ouderschapsverlofregeling.

 

 

 

Contact

Wil je meer weten…….
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joline Santen, afdelingshoofd Advies Ruimte, telefoonnummer  0180-451651.

 

Solliciteer via: http://www.werkenbijbarorganisatie.nl/vacatures/adviseur-verkeer/

 

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.