Adviseur Verkeer - gemeente Lansingerland

maandag 4 juni 2018 220x gelezen

Bedrijf

Gemeente Lansingerland

Locatie

Bergschenhoek

Functieomschrijving

De gemeente Lansingerland heeft voor de afdeling Beheer en Onderhoud (B&O) een vacature voor een

 

Adviseur Verkeer

32 uur

 

Lansingerland is een dynamische gemeente in het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De gemeente  bestaat uit drie levendige kernen met een dorps karakter: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. De inwoners waarderen de ruimte woonwijken en goede voorzieningen zoals winkels, scholen, sportaccommodaties, recreatiemogelijkheden, natuur en centrale ligging. Gemeenschapszin, ondernemerschap en duurzaamheid bepalen onze identiteit.

 

De Greenport Lansingerland is hèt innovatieve kenniscentrum voor hightech-agrobusiness en ontwikkelt zich daarnaast steeds meer als logistiek centrum. Ruim 250 hectaren zijn gereserveerd voor innovatieve en recreatieve bedrijven (meer dan in buurstad Rotterdam). De gemeente Lansingerland heeft meer dan 60.000 inwoners en groeit nog steeds met lef en ambitie. Er wordt nog volop gebouwd.

 

Het college heeft vijf speerpunten benoemd: financiën op orde; kansen creëren en benutten bij de verkoop van gronden voor bedrijven en woningen; gezonde en krachtige samenleving; realistisch duurzaam; en anders besturen met wijkgericht werken en slim organiseren. Deze speerpunten vormen het hart van het beleid dat Lansingerland maakt tot een prettige gemeente om te wonen en te werken. Voor onze dynamische gemeente zoeken wij een energieke collega die denkt vanuit de inwoner en houdt van uitdagingen.

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op een afdeling waar we taken resultaatgericht, innovatief en praktisch oppakken. De afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De afdeling bestaat uit drie teams: het team Beheer, het team Projecten en het team Buitendienst. Je komt te werken in het team Beheer wat verantwoordelijk is voor het dagelijks onderhoud van de openbare buitenruimte; variërend van wegen en water tot groen en afval. In het team werken programmaleiders en vakspecialisten samen aan een optimale dienstverlening voor onze inwoners.

 

Wat ga je doen als Adviseur Verkeer?

 • Je adviseert management en bestuur (college van B&W);
 • Je beoordeelt bouwplannen en bent overlegpartner van belangenverenigingen en andere overheidsorganisaties;
 • Je neemt deel aan en participeert in klankbordgroepen;
 • Je adviseert en ondersteunt op het gebied van verkeerszaken bij inloopavonden;
 • Je bent vraagbaak voor de collega’s op verkeersgebied en sparringpartner bij ontwikkeling van verkeersbeleid en gebiedsontwikkeling;
 • Je voert bezwaarprocedures;
 • Je stelt verkeersbesluiten op en je behandelt brieven en meldingen.

Profiel kandidaat

Wie ben je?

 • Je bent klantgericht, zowel richting in- als en externe klanten;
 • Je bent omgevingsbewust, politiek sensitief en hebt gevoel voor bestuurlijk-ambtelijke verhoudingen;
 • Je bent communicatief spreek- en schrijfvaardig en een stevige gesprekspartner;
 • Je bent pragmatische en hebt een resultaatgerichte en proactieve houding;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent in staat om in processen en vanuit een (integrale) regierol te denken en te handelen;
 • Je hebt beschikt over minimaal een relevante HBO opleiding en hebt drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Aanvullende informatie

Wat kan je van ons verwachten?

Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. We hebben een informele en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan topkwaliteit dienstverlening voor onze inwoners centraal staat. Je krijgt ruime ontplooiingsmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget, variabele werktijden en uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden.

 

Je krijgt een ambtelijke aanstelling in algemene dienst. Je wordt aangesteld bij wijze van proef voor de duur van een jaar. Na afloop van deze periode bieden we je, bij goed functioneren een aanstelling voor onbepaalde tijd aan. De generieke functienaam is Adviseur B en deze functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 (max. € 4.225,- per maand bij een 36-urige werkweek). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 19,5% van het jaarsalaris. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Contact

Wil je meer weten?

Wil je je nog verder verdiepen in de gemeente Lansingerland kijk dan op www.lansingerland.nl. Om een completer beeld te krijgen over het werken bij gemeente Lansingerland nodigen we je uit om rond te kijken op onze jobsite www.werkeninlansingerland.nl.

 

Heb je nog vragen over de functie of de afdeling dan kun je contact opnemen met Natasja Boom, teamleider beheer. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Peter de Wilde, P&O adviseur. Beiden zijn bereikbaar via telefoon 14 010.

 

Enthousiast geworden?

Dan zijn wij benieuwd naar je sollicitatiebrief en curriculum vitae. Je kunt tot en met 24 juni via onze sollicitatiepagina. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we voor iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag aan en legt iedere nieuwe medewerker aan het begin van de aanstelling de ambtseed/belofte af.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.