Adviseur Verkeer - gemeente Woerden

donderdag 12 april 2018 259x gelezen

Bedrijf

Gemeente Woerden

Locatie

Woeren

Functieomschrijving

Voor het team Realisatie en Beheer zoeken wij een:

Adviseur Verkeer
36 uur per week

Ben jij een verkeerskundige met een aantal jaren werkervaring en vind je het leuk om na te denken over uiteenlopende verkeerskundige vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

 

We werken voor twee gemeentebesturen, Oudewater en Woerden: WOW!

 • We benutten de kracht van de samenleving. Samen met onze inwoners werken we aan onze gemeente. We zoeken het gesprek op. Als het kan, zijn betrokken inwoners zelf aan zet. Er is dan ook ruimte voor initiatieven. We communiceren helder en vriendelijk en verbeteren onze dienstverlening voortdurend.
 • We stellen bestuurders optimaal in staat de samenleving te dienen. Onder andere door goed strategisch advies en door te werken aan maatschappelijke opgaven: de nadruk bij het werk komt meer te liggen op de inhoud van vraagstukken die leven in de samenleving.
 • We willen een organisatie zijn waar medewerkers met plezier werken. Medewerkers worden ingezet op talent en we stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. De organisatie kent een informele werksfeer, de verantwoordelijkheden liggen laag en de lijnen zijn kort. Medewerkers krijgen de ruimte om flexibel te werken aan de resultaten waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

Vanuit de organisatievisie willen we de WOW-factor bij onze stakeholders brengen. Door te handelen vanuit onze kernwaarden avontuur, eigenaarschap en samenspel weten we hen te verbazen, verrassen en te verwonderen! Heb jij de WOW-factor?

De functie

 • Je werkt nauw samen met je collega’s op het gebied van verkeer, openbare ruimte, beleid, projecten en vergunningverlening.
 • Je denkt mee over nieuw beleid, adviseert op het gebied van verkeer en parkeren in ruimtelijke projecten en vertegenwoordigt de gemeente in regionale overleggen.
 • Je hebt regelmatig afstemming met belangenorganisaties, ondernemersverenigingen en wijk-/ dorpsplatforms.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van inwoners van Woerden en Oudewater.
 • Je bent de schakel tussen de gemeente en ParkeerService. ParkeerService verzorgt de uitvoering van het parkeerbeleid voor de gemeente Woerden.

Profiel kandidaat

Jouw kwaliteiten

 • Je bent in het bezit van een diploma verkeerskunde op hbo-niveau.
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring op het gebied van verkeer.
 • Je bent in staat integraal, maar zelfstandig te werken.
 • Je beschikt over een flexibele instelling en je kunt goed omgaan met belangentegenstellingen.
 • Je presenteert je adequaat richting inwoners en netwerkpartners.
 • Je bent klantgericht, communicatief vaardig en doortastend.
 • Je beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je bent in staat onder druk te werken.
 • Je voelt je thuis in een informele organisatie, waar de lijnen kort zijn.
 • Je hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?
Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.591,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.225,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Bovenop je maandelijkse salaris beschik je als medewerker van de gemeente Woerden over een Individueel Keuze Budget van 16,8%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, met fiscaal voordeel een fiets aan te schaffen of in te zetten voor fiscaal voordeel op bedrijfsfitness.

 

Team Realisatie en Beheer
Het team Realisatie en Beheer is verantwoordelijk voor grootschalige reconstructies, onderhoud aan groen, watergangen, riolering, kunstwerken en wegen. Binnen het team is ruimte voor creatieve ideeën, innovatie en duurzaamheid. Zo hebben wij als een van de eerste gemeenten in Nederland het beheer en onderhoud van de openbare ruimte volledig bij een aannemer gelegd, in plaats van alle aspecten bij verschillende aannemers.

 

Dit is kenmerkend voor het team Realisatie en Beheer van de gemeenten Woerden en Oudewater: wij werken op basis van vertrouwen. Als verkeerskundig adviseur ben je onderdeel van dit team, maar ook onderdeel van de productgroep verkeer. In dit jonge en dynamische team krijg je de kans om jezelf te ontplooien en nieuwe, frisse ideeën in te brengen. Het team is volop in ontwikkeling, dus als jij suggesties hebt hoe we werkzaamheden en taken anders kunnen organiseren, word je uitgenodigd dit te delen. Het verkeersteam bestaat al uit twee vaste collega’s en een flexibele schil. Je staat er dus niet alleen voor.

Contact

Informatie
Neem voor meer informatie over deze functie contact op Mark Goossens, teammanager Realisatie & Beheer (0348) 428683. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.woerden.nl.

Sollicitatie
Is jouw interesse gewekt? Je kunt solliciteren tot en met 11 mei via het online sollicitatieformulier.

Functienummer
54.74.16, beleidsadviseur A.

Bijzonderheden
Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uit maken van het sollicitatieproces. Er kunnen twee referenties opgevraagd worden.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.