Adviseur Verkeer

woensdag 7 augustus 2019 519x gelezen

Bedrijf

Rijkswaterstaat

Locatie

Rotterdam

Functieomschrijving

Dagelijks maken er miljoenen automobilisten gebruik van ruim drieduizend kilometer snelweg. Door deze grote aantallen kent Nederland een uitdaging om de bereikbaarheid op peil te houden. De infrastructuur en het gebruik daarvan blijft in ontwikkeling, en er zijn vele innovaties die daar invloed op hebben.


Met jouw verkeerskundige expertise draag je bij aan het beheer, gebruik en de ontwikkeling van de infrastructurele netwerken van Rijkswaterstaat. Je gaat, als adviseur verkeer, aan de slag met het genereren van basisverkeersgegevens.

 

Deze worden gebruikt als input voor de verkeersmodellen en verkeersberekeningen van MIRT verkenningen en planuitwerkingen om het gebruik van de snelweg te monitoren en om trends in de ontwikkelingen in beeld te krijgen.

 

Dit is belangrijk omdat het identificeren van knelpunten en het treffen van diverse maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren op een zo actueel en waarheidsgetrouw mogelijk beeld gebaseerd dient te zijn. Hiervoor zet je diverse onderzoeken op de markt: kentekenenquetes, visuele tellingen en grootschalig verkeersonderzoek Randstad voor personenverkeer en voor goederenvervoer, het jaarboek verkeer WNZ.

 

Rijkswaterstaat maakt ook steeds meer gebruik van nieuwe databronnen voor mobiliteit. Naast de bewezen onderzoekstechnieken ga je ook experimenteren met nieuwe innovatieve inwintechnieken, zoals floating car data en GSM-data. Je stelt de vraagformulering op en stemt dit zonodig af met collega’s van andere regio’s. Je doet de marktbenadering in samenwerking met de inkoop-afdeling van Rijkswaterstaat.

 

Na opdrachtverlening ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het bureau dat de werkzaamheden uitvoert. Je maakt daarbij een doorvertaling naar relevante input voor de verkeersmodellen, en stelt adviezen en informatiememo’s op naar aanleiding van de onderzoeksresultaten. Ook voer je controle uit op de basisinvoer van de rekenmodellen.

 

Je hebt goed zicht op de interne klanten en stemt je inzet af op de behoeften. Via jouw netwerk zorg je voor goede communicatie en optimale afstemming. Daarbij ga je voor kwaliteit en zoek je steeds naar verbetermogelijkheden van de procesketen. Bovendien draag je aantoonbaar bij aan het op orde houden van de kwaliteit en kennis van het vakgebied.

Profiel kandidaat

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde verkeerskundige opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring in het adviseren en het tot stand brengen van advies (deel) producten en diensten.
 • Je hebt ervaring in verkeerskundige advisering en het gebruik statische (NRM) en dynamische verkeersmodellen.
 • Je hebt affiniteit met cijfers, bent zeer secuur en god in schakelen tussen details en hoofdlijnen.
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor ruimtelijke en infrastructurele vraagstukken.
 • Je bent succesvol in het aansturen van externe onderzoeken en de doorvertaling naar een intern advies.
 • Je hebt overtuigingskracht, bent een teamspeler en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt opereren in het politiek-bestuurlijk krachtenveld.
 • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Aanvullende informatie

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3192 - Max €4905 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uur per week 36
Maximaal aantal uur per week 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

 • De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 12 september 2019.
 • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.


 

Contact

Interesse in deze functie? Reageer dan op deze vacature via de sollicitatiebutton.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.