Adviseur Verkeersontwerp

donderdag 24 januari 2019 254x gelezen

Bedrijf

gemeeente Utrecht

Locatie

Utrecht

Functieomschrijving

Wil je werken aan de stedelijke verkeersbeheersing in de stad Utrecht in de rol van junior adviseur verkeersontwerp? Geef je carrière een boost! Gemeente Utrecht heeft een vacature voor een:

 

Adviseur Verkeersontwerp
36 uur

 

Als snelst groeiende stad van Nederland, centraal op een levendig en druk knooppunt in Nederland, kiezen we voor groeien binnen de bestaande stad. Het aantrekkelijk en bereikbaar houden van de groeiende stad stelt extra eisen aan het inpassen van mobiliteit in de schaarse ruimte. Daarom werken we aan het zo goed mogelijk geleiden van de verkeersstromen.

Profiel kandidaat

Je bent als junior adviseur Verkeersontwerp breed inzetbaar binnen de ruimtelijke opgaven van gemeente Utrecht. Je expertise op het gebied van verkeersontwerp zet jij in voor het maken van – en adviseren over verkeerskundige schetsontwerpen en het verkeersregeltechnische deel van een kruispunt-ontwerp. Je beoordeelt uitvoeringsplannen van derden en maakt verkeerskundig voorlichtings- en presentatiemateriaal. Je participeert in overlegstructuren en communiceert met belanghebbenden in de omgeving. Kortom, om van Utrecht een nog aantrekkelijker en goed bereikbare stad te maken, staat centraal in je werk.

Als junior adviseur verkeersontwerp ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Voorbereiding van bewegwijzeringsprojecten en coördineren, adviseren bij de opgave realisatie;
 • Het maken en inhoudelijk beoordelen van- en adviseren over bewegwijzeringsplannen, tijdelijke omleidingsroutes en verkeersmaatregelen;
 • Het beheren van verkeersmonitoring- en het parkeerverwijssysteem;
 • Het volgen van-, adviseren en implementeren van ontwikkelingen in het vakgebied en het gebruikte instrumentarium.

 

Het ruimtelijke domein werkt aan zichtbare resultaten in de stad. Wij werken opgavegericht; samen met partners binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.
Je bent werkzaam binnen de dynamische Ontwikkelorganisatie Ruimte, binnen het cluster Stedelijke Verkeersbeheersing (verkeersmanagement). Naast de opgave teams ben je onderdeel van een gilde. Dat is je thuisbasis. Hier zitten collega’s die eenzelfde vakmanschap delen; in dit geval de verkeerskundigen.

Aanvullende informatie

Wat biedt Gemeente Utrecht jou? We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

 

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2591 en € 3805 op basis van 36 uur (schaal 9). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris. Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding klik hier.


Dit vragen we van je

De functie van junior adviseur verkeersontwerp vraagt om een initiatiefrijke persoonlijkheid, je bent creatief in het vinden van oplossingen. Om succesvol te zijn, is het van belang dat je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht.

Aanvullend neem je mee:

 • Een afgeronde hbo opleiding op het gebied van verkeerskunde.
 • 1-3 jaar relevante ervaring (ontwerp, verkeer, advies) in het domein van openbare ruime en verkeer/mobiliteit.
 • Ervaring met projectmatig werken en werken in multidisciplinaire projecten.
 • Ruime kennis van en ervaring met software gebruik gebruikelijk in het werkveld(o.a. CAD gereedschappen, ervaring met Bentley-Microstation heeft de voorkeur)
 • Gevoel voor de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt.

Contact

Enthousiast geworden om als junior adviseurs verkeersontwerp aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan online.

Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Heleen Zijlstra, Gildemanager, via h.zijlstra@utrecht.nl. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jan Willem de Boer, Recruiter, 06 1829 1753.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.