Festival Duurzame Mobiliteit

maandag 17 juni 2019 179x gelezen

Duurzame mobiliteit, het nieuwe normaal
Duurzame alternatieven krijgen steeds meer voet aan de grond in de mobiliteitssector. Er kan al heel veel en dat laten we graag zien. Van elektrisch rijden, de inzet van duurzame hernieuwbare energiedragers, slimme combinaties in transport of het delen van vervoer. Ook data is niet meer weg te denken als basis voor duurzame mobiliteit. Hoe en waar kun je straks (snel)laden? Delen we straks alle mobiliteit? Hoe zien de logistieke hubs er straks uit?

Op het Festival Duurzame Mobiliteit ervaar je wat er vandaag de dag gebeurt, krijg je inzicht in de nieuwste trends en gaan we actief aan de slag met nieuwe mogelijkheden en kansen. Welke ontwikkelingen zie jij?

 

Datum

1 oktober 2019

Locatie

Rijtuigenloods Amersfoort

Dien jouw voorstel in en doe mee!
Het Festival Duurzame Mobiliteit maken we niet alleen, het is van en voor iedereen. Daarom nodigen wij jou van harte uit om samen met ons de agenda en het programma van het festival vorm te geven. Door op te treden als spreker, een inhoudelijke sessie te verzorgen of een innovatief concept te demonstreren.

Hoe werkt het?
Via onderstaand formulier kun je je voorstel indienen. Belangrijk is aan te geven hoe jouw voorstel aansluit bij de vier inhoudelijke pijlers van de sectortafel Duurzame Mobiliteit.

Duurzame energiedragers (denk aan biobrandstof, ontwikkelingen rond waterstof of elektrificatie van vervoer)

Elektrisch (personen)vervoer (denk aan oplossingen en toepassingen rond elektrisch (personen) vervoer en de laadinfrastructuur)

Verduurzaming van logistiek (denk aan emissieloos vrachtverkeer, bouwvoertuigen/bouwlogistiek, bussen. Schoner varen, groene stadsdistributie, invulling van het last-mile transport)
Verduurzaming van personenmobiliteit (denk aan MaaS-concepten, oplossingen rond schone zakelijk reizen, deelconcepten)

Ook kan jouw voorstel aansluiten bij thema’s die de implementatie van duurzame mobiliteit mogelijk maken. Bijvoorbeeld sociale en/of technologische innovaties, digitalisering, data, de gebiedsgerichte aanpak (lokaal, regionaal, EU, internationaal), financiering, andere verdienmodellen, gedrag of wetgeving.

Lees hier meer.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.