Multimodaal Event

woensdag 22 mei 2019 19x gelezen

Op 27 juni komen sprekers uit diverse hoeken naar Rotterdam om het belang van spoorvervoer onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt tijdens de sessie Spoor van het Multimodaal Event 2019.
Dit evenement vindt plaats in WTC Rotterdam en de organisatie is in handen van zustervakblad Nieuwsblad Transport.

 

Datum

27 juni 2019

Locatie

WTC Rotterdam

Tijdens het evenement kunt u kiezen voor de volgende expertsessies: spoorvervoer, wegtransport, binnenvaart, IT&Digitalisering en Vastgoed&Warehousing. U bent vrij om gedurende het event te wisselen tussen de verschillende programma-onderdelen.

De eerste helft van de dag staat in het teken van de modal shift: de ambitie om meer lading op het spoor te krijgen. Paul Hegge van Lineas trapt af met een presentatie van de Rail Freight Forward coalitie, een samenwerking tussen Europese spoorgoederenbedrijven. Daarna zit hij aan tafel met Henk van Dieren en Mark Jansen om te bespreken hoe deze ambitie kan worden behaald.

 

Ook Havenbedrijf Rotterdam houdt zich bezig met lading op het spoor. Hoe is de wisselwerking tussen deze wereldhaven en de logistieke hotspots in Nederland? Wat doet de haven om meer lading op het spoor te krijgen? Ook hierover hoor je deze ochtend meer.

 

De middag staat in het teken van de Nieuwe Zijderoute. Logistiek dienstverleners en andere experts zijn aanwezig om de laatste ontwikkelingen aan te kaarten op deze veelbesproken route tussen Nederland en China.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.