Vakdebat 75 jaar snelweg

donderdag 14 juni 2012 987x gelezen

Datum

25 september 2012

Locatie

ANWB Hoofdkantoor, Den Haag

Organisatie

Verkeerskunde

75 jaar autosnelweg: verleden en toekomst

 

Op 15 april 1937 werd de eerste autosnelweg geopend in Nederland. Het betrof het traject Voorburg-Zoetermeer. Nu 75 jaar later, viert de ANWB deze verjaardag met een aantal activiteiten en sluit die samen met Verkeerskunde en Rijkswaterstaat af met een eindsymposium over verleden en toekomst van de snelweg.

 

75 jaar snelweg, en hoe ziet deze jubilaris er over 25 jaar uit?

Het concept autosnelweg bleek een succesvolle innovatie. Nu, 75 jaar na de introductie, wordt het concept nog steeds verfijnd en verbeterd. Een goed moment om de balans op te maken en een blik te werpen in  de toekomst.

 

Op 25 september stellen we ons de vraag hoe de autosnelweg er op z’n 100e verjaardag bij kan staan. Vanuit de historische ontwikkeling van de autosnelweg kijken we naar de toekomst aan de hand van de thema’s gebruik, techniek en ruimte.

 

Gebruik:

Welke en hoeveel gebruikers verwachten we tegen de achtergrond van demografische, economische en technologische ontwikkelingen?  En, zal de recent afgenomen filedruk zich kunnen handhaven?

 

Techniek:
Welke mogelijkheden biedt de techniek als het gaat om de uitvoering van de weg en het voertuig. En welke impact heeft dat op doorstroming en verkeersveiligheid?

 

Ruimte:

Hoe kan de autosnelweg verder verzoend worden met zijn omgeving?  

 

U bent van harte uitgenodigd om op 25 september aan te schuiven bij dit symposium. Deze bijeenkomst zal starten met een terugblik op 75 jaar autosnelweg door ANWB-historicus Hans Buiter. Hierna willen we samen met u in de vorm van een vakdebat verkennen hoe de toekomst van de snelweg eruit ziet.

 

Programma

 

Locatie

 

Aanmelden

 

Contact 

 

Programmaraad

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2014 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.