ANWB: voorlichting fietsaccu's onder de maat

donderdag 3 mei 2018 Guus Puylaert 0 reacties 144x gelezen

De voorlichting van veel fabrikanten van fietsaccu’s schiet ernstig tekort, blijkt uit onderzoek van de ANWB. De bond vindt dat zij hun hun klanten beter voorlichten.

Dat schrijft de ANWB. Van de ANWB-leden met een e-bike, gaf bijna de helft (48 procent, 600.000 mensen) aan problemen te hebben gehad met de accu’s. Daarop onderzocht de bond de informatievoorziening bij twintig fietsfabrikanten. Dat onderzoek spitste zich toe op prijs van de vervangende accu en tips over goed gebruik van de accu én de levensduur.

Meer dan de helft van de fabrikanten scoorde matig of slecht op het onderzoek. Zes van de twintig noemen de vervangende prijs op hun website, terwijl telefonisch de prijzen wel vaak werden doorgegeven. Ook zeggen veel merken niets over de levensduur van de accu of geven geen tips.

De ANWB vindt dat verontrustend en vraagt om meer transparantie en een duidelijke informatievoorziening.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.