Arriva lanceert WiFi op MerwedeLingelijn

dinsdag 15 februari 2011 0 reacties 140x gelezen

Reizigers op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen kunnen vanaf 14 februari gebruikmaken van internet via de nieuw gelanceerde gratis WiFi-verbinding.

In september 2008 startte de vervoerder samen met ProRail en KPN een gezamenlijke proef ‘online in

de trein’ om gratis internet in de trein te realiseren. Daaruit bleek dat ruim 45 procent van

de treinreizigers 1 tot 3 keer per week gebruik maakte van deze internetfaciliteit. Ook werden het gebruikersgemak en de snelheid van het internet goed gewaardeerd. Destijds werd 1,1 miljoen subsidie beschikbaar gesteld door het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

 

De vervoerder onderzoekt momenteel hoe het systeem verder uitgebreid kan worden. Bijvoorbeeld met actuele informatie op de beeldschermen in de treinen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.