Verbazing onder werkgevers Zorgvervoer en Taxi na beslissing vakbonden

dinsdag 15 november 2022

Zorgvervoer en Taxi (KNV), hebben de vakbonden een eindbod gegeven. Hierin staat onder andere een loonstijging van 12%. Vakbonden FNV en CNV hebben een ultimatum gesteld, nadat de achterban het eindbod heeft geweigerd. In het ultimatum herhalen de vakbonden bijna alle voorstellen die zij vanaf het begin van de onderhandelingen in mei deden, inclusief een loonstijging van meer dan 40%. Wanneer werkgevers er niet mee instemmen zullen er acties en mogelijk stakingen volgen. Werkgevers hebben vakbonden inmiddels laten weten niet in te stemmen met de eisen. Er wordt dus niet ingegaan op de ultimatums. 

De vereniging voor werkgevers hecht er belang aan dat er een nieuwe cao komt op basis van het eindbod. Onder ruim 74% van de werknemers die via KNV-leden zijn bevraagd is namelijk volgens KNV draagvlak voor het eindbod. Zij vinden het opmerkelijk dat een kleine groep werknemers binnen de vakbonden de koers bepaalt en een nieuwe cao blokkeert. Dit geeft volgens hen onrust onder werknemers die graag per 1 januari a.s. de broodnodige 8% loonstijging willen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.