Bedrijfsleven verduurzaamt transport en mobiliteit

donderdag 7 december 2017 Guus Puylaert 26x gelezen

Op 7 december reikte Connekt, voorafgaand aan het Factor 6 Congres van de Topsector Logistiek, acht Lean & Green Awards, vier 1e Stars en drie 2e Stars uit. Dat bevestigt dat het bedrijfsleven gemotiveerd is om transport en mobiliteit te verduurzamen.

De Lean & Green Award, Star- en 2e Star Winners op 7 december 2017 Foto: Paul Ridderhof

De Lean & Green Award, Star- en 2e Star Winners op 7 december 2017 Foto: Paul Ridderhof

Deelnemende bedrijven roemen de daadkracht van Lean & Green: “Je wordt beloond voor het realiseren van concrete doelstellingen.” Maar ook de samenwerkingsmogelijkheden die het Lean & Green netwerk biedt, zijn een belangrijk middel om meer goederen te bundelen en daardoor efficiënter gebruik te maken van transport. Ten derde biedt Lean & Green een meerwaarde voor klanten: “Met Lean & Green kun je betere cijfers laten zien.”

 

Waarom Factor 6?

Het programma Lean & Green van Connekt stimuleert organisaties tot het verduurzamen van mobiliteit en logistiek. Daarmee leveren bedrijven een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde klimaatopgave. Voor de logistiek in Nederland heeft de Topsector Logistiek een berekening gemaakt waar die opgave precies voor staat: voor 2050 is er een factor 6 productiviteitsverbetering nodig om de in Parijs gemaakte klimaatafspraken te realiseren. Om deze reden heeft de Topsector Logistiek het programma Lean & Green vorig jaar als speerpunt omarmd.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.