Beleidsadviseur Mobiliteit - Gemeente Dordrecht

woensdag 8 mei 2019 198x gelezen

Bedrijf

Gemeente Dordrecht

Locatie

Dordrecht

Functieomschrijving

Beleidsadviseur Mobiliteit
32 – 36 uur | Dordrecht

 

Ben jij die breed inzetbare verkeerskundige met affiniteit voor zowel de beleidsmatige- als projectmatige kant van mobiliteit? Reageer dan meteen!

 In de Koersnota mobiliteit 2040: "een stad in beweging" wordt voor de gemeente Dordrecht geschetst dat het openbaar vervoer en de fiets belangrijke dragers zijn in de stad van morgen. Wij zetten hiermee in op een koers voor de toename van het gebruik van fiets en openbaar vervoer. Een voorbeeld waar wij op inzetten is de deeleconomie zoals de deelfiets en de deelauto. Welke ontwikkelingen op mobiliteit ga jij toevoegen?

 

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Mobiliteit draag je bij aan de verbetering van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van de gemeente Dordrecht en de regio Drechtsteden. Je ziet een uitdaging in het, soms onder tijdsdruk, oplossen van verkeersvraagstukken: je herkent belangrijke informatie en weet verbanden te leggen tussen relevante gegevens. Daarbij kun je goed het overzicht bewaren, prioriteiten stellen en weet je van (projectmatig) aanpakken. 

Je beweegt je dagelijks en met gemak in het politiek-bestuurlijke krachtenveld en geeft gevraagd en ongevraagd advies door de hele organisatie heen. Het samenwerken met partijen die ons vooruit kunnen helpen op het pad van mobiliteit ervaar jij als een vanzelfsprekendheid. Dat doe je binnen de gemeente, met de regio Drechtsteden en met bijvoorbeeld de provincie.

Profiel kandidaat

Wat neem je mee?

  • Afgeronde hbo-opleiding Mobiliteit of Verkeerskunde;
  • Kennis van de openbare ruimte en het thema Mobiliteit;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring bij de overheid of adviesbureau;
  • Je hebt ruime ervaring met politieke advisering.

Je hebt een radar voor ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en signaleert kansen om onze Stad verder te brengen. Jouw visionaire, verbindende, daadkrachtige persoonlijkheid maakt dat jij met lef snel kan bewegen binnen het college, de organisatie en de opgaven van onze Stad. Het helpt jou dat je een gedreven netwerker bent gericht op samenwerking. Verder ben je communicatief sterk en je hebt een open en verbindende houding.

Aanvullende informatie

Waar kom je te werken?

De stad
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

De organisatie
We werken in de gemeente Dordrecht met Opgaven en Clusters. Je basisplek is in het kernteam Mobiliteit, Milieu en Economie (MME) van het Cluster Stad. De gemeente Dordrecht heeft voor deze indeling gekozen om flexibel en veerkrachtig te kunnen reageren op veranderende omstandigheden in de samenleving en de politieke wensen.

Wie zijn wij?
Het team mobiliteit is een hecht team van 4 ervaren collega's. Binnen het team kan je zelfstandig werken. Je bepaalt gezamenlijk de koers en er is dus volop ruimte om te sparren en elkaar te inspireren. 

 

Wat bieden we jou?

We bieden je een mooie plek binnen onze organisatie voor 32-36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.225,- bruto per maand (uitgaande van functieniveau 10 bij een werkweek van 36 uur).

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlof- en studiefaciliteiten en een Individueel Keuze Budget. Hier vind je al onze arbeidsvoorwaarden.

Contact

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan online.

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marga Rijsdijk, kwartiermaker cluster Stad via 078-7704579.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Overheid, beleid, mobiliteit, project, verkeerskunde, Dordrecht, HBO, Medior.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.