beleidsadviseur NBd: ‘Als het binnen klopt, klopt het buiten ook’

donderdag 16 februari 2017 Nettie Bakker 111x gelezen

Harry Willemze, beleidsadviseur NBd,: ‘Als key-user en vertegenwoordiger vanuit de NBd, bepaal ik, samen met de ICT-afdeling van Rijkswaterstaat, de inrichting van SignWeb.

RWS ontsluit met GeoWeb efficiënt geo-informatie uit verschillende, gedistribueerde bronnen en kan deze combineren met eigen geo-informatie. Daarvan hebben wij een specifiek stukje ingericht om vorm te geven aan de wettelijke taak van bewegwijzeringsdatabeheer. Hierin zijn alle gegevens van planvorming, foto’s en plaatsingscoördinaten van iedere wegwijzer ingevoerd.

 

De wegbeheerder is eigenaar van de wegwijzers en is er wettelijk verantwoordelijk voor dat alle data ervan in onze database komt. Als alle data 'van binnen' klopt, en die kwaliteit wordt goed bewaakt, dan klopt de bewegwijzering buiten ook.

 

In de praktijk is de wegbeheerder als onze stake-holder ook medegebruiker van de database en is de NBd de operationeel beheerder ervan. SignWeb staat voor de visuele ontsluiting van deze databasegegevens. Daarmee kun je met de klant over hetzelfde ‘beeld’ praten, bijvoorbeeld tijdens de planvorming. Dat is efficiënt en bevordert de kwaliteit. Ook kan het snel bewegwijzeringsinformatie leveren, bijvoorbeeld ‘alle fietsbordjes in Leiden’.

 

SignWeb is toegankelijk voor wegbeheerders en, met een korte handleiding, makkelijk te bedienen.’ 

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.