Beleidsmedewerker / Adviseur verkeer

dinsdag 25 juni 2019 266x gelezen

Bedrijf

Gemeente Katwijk

Locatie

Katwijk

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de duurzame bereikbaarheid en leefbaarheid van de gemeente Katwijk? Heb jij een brede en innovatieve blik op mobiliteit? Sla dan een nieuwe weg in als adviseur verkeer bij de gemeente Katwijk.


Voor het team Ruimtelijk Beleid zoeken wij ondernemende, vindingrijke collega’s voor de functies van:


Beleidsmedewerker / Adviseur verkeer
36 uur per week
Medior: schaal 11 - Senior: schaal 12

 

Binnen ons cluster verkeer nemen wij afscheid van twee collega’s. Eén collega gaat met pensioen en de ander heeft een uitdaging elders geaccepteerd. Wij zoeken daarom een medior én een senior beleidsmedewerker verkeer. Welke van de twee is jouw volgende uitdaging?

 


Als medior beleidsmedewerker verkeer ontwikkel je innovatieve oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. Dit gaat van parkeerbeleid in winkelgebieden tot het meedenken over de ontsluiting van grootschalige ontwikkellocaties. Je onderzoekt knelpunten en oplossingen waarna je concrete maatregelen voorstelt. Je werkt aan de grote opgaven en projecten, zoals de implementatie van Hoogwaardig Openbaar Vervoer, ontwikkeling Katwijkse Agenda Mobiliteit en verbetering van de regionale bereikbaarheid.

Senior beleidsmedewerker: jij bent de collega met een strategische helikopterblik en de motor voor het ontwikkelen van een visie op de bereikbaarheid van Katwijk in 2050. Je weet een scherpe analyse te maken van het complexe krachtenveld in de regio. Je begeleidt en coacht je collega’s op inhoud en bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de wethouder, vertegenwoordiger van je vakgebied in de regio. Ten slotte bewaak je de bestuurlijke en financiële processen voor het cluster.


 

Profiel kandidaat

Jouw visitekaartje
Medior-beleidsmedewerker: Je denkt graag op strategisch niveau mee, maar vindt het belangrijk om contact te houden met de dagelijkse praktijk. Je kijkt verder dan je eigen vakgebied, je blijft je echter bewust van het grote belang van verkeer. Je legt verbinding tussen kennis, beleid en uitvoering. Je bent ervaren in het bouwen van netwerken met lokale, regionale en landelijke partners en vindt het vanzelfsprekend met hen te werken aan resultaten. Je bent ambitieus, creatief en durft van de gebaande paden af te wijken. Je adviesvaardigheden zijn uitstekend: je hebt oog voor verschillende belangen, past je communicatie aan op de situatie en weet draagvlak te creëren.

Senior beleidsmedewerker: Je herkent je in de bovenstaande kwaliteiten. Je inspireert en haalt het beste uit jezelf en anderen. Jij schept de randvoorwaarden voor innovatie binnen je team. Je bent sterk in het geven van feedback en denkt in kansen en oplossingen.

Wat neem je mee?

  • Voor de mediorfunctie beschik je over minimaal hbo-werk- en -denkniveau, voor de seniorfunctie beschik je over een afgeronde wo-opleiding.
  • Je hebt ruime werkervaring als verkeerskundige of (beleids)adviseur verkeer, voor de seniorrol vul je dat aan met ervaring in een coördinerende functie.
  • Je weet wat het is om in een politiek-bestuurlijk omgeving te werken; werkervaring binnen een gemeente is een pre.

Aanvullende informatie

Wat werken bij de gemeente Katwijk aantrekkelijk maakt
Jouw team bestaat uit een senior beleidsmedewerker / coördinator, drie adviseurs en een ondersteunend medewerker. Samen werken jullie aan de omvangrijke bereikbaarheidsopgaven van Katwijk. Door de nauwe samenwerking met collega-afdelingen creëren we samenhang tussen verschillende vakgebieden. De organisatie kent een open en informele sfeer. De schaalgrootte is ideaal: we doen in principe alles zelf waardoor je echt je vak uitoefent en concreet bijdraagt aan het eindresultaat. Ook krijg je alle ruimte voor innovatieve en niet-conventionele oplossingen. Onze baanbrekende en prijswinnende parkeergarage ‘kustwerk’, geïntegreerd in versterkte duinen, is daar een sprekend voorbeeld van.

Katwijk: ambitie en bereikbaarheid
Katwijk ligt direct naast Leiden in de as Den Haag/Rotterdam – Amsterdam. De gemeente kent een groot aantal stedenbouwkundige ontwikkelingen. Een enorme uitdaging vormt de ontsluiting en inrichting van het voormalige Marine Vliegkamp Valkenburg. Daar realiseert Katwijk 5.000 woningen en Unmanned Valley, een hoogwaardig onderzoeks- en ontwikkelcentrum voor drones. Omdat Katwijk geen railverbinding heeft en de woonkernen niet direct aansluiten op de snelweg A44, is de provinciale weg N206 uiterst belangrijk voor de bereikbaarheid van de gemeente. Om Katwijk toegankelijk, bereikbaar en leefbaar te houden, zetten we vol in op innovatie.

Arbeidsvoorwaarden
Als adviseur verkeer krijg je de ruimte om je vak uit te oefenen. Je werkt in een organisatie die groot genoeg is om alles zelf te doen, maar klein genoeg om de lijnen kort te houden. Een baan met uitdaging, natuurlijk zetten we daar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover:

Als adviseur verkeer krijg je de ruimte om je vak uit te oefenen. Je werkt in een organisatie die groot genoeg is om alles zelf te doen, maar klein genoeg om de lijnen kort te houden. Een baan met uitdaging, natuurlijk zetten we daar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover:
  • Als medior beleidsadviseur ontvang je maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11), voor de senior ligt het maximum op € 5.520,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Daar bovenop krijg je een budget van 17,05 %, dat je naar eigen inzicht kunt inzetten, bijvoorbeeld voor extra salaris, meer vrije tijd of persoonlijke ontwikkeling.
  • Je bouwt een goed pensioen via het ABP-pensioenfonds.
  • Je krijgt een tegemoetkoming in de reiskosten voor woon- werkverkeer.
  • Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Contact

Meer informatie of reageren
Wil je graag meer weten over het werken als beleidsadviseur verkeer bij de gemeente Katwijk? Of voel je je aangesproken tot een van de functies, maar je twijfelt nog welke het beste bij je past? Neem dan contact op met Myriam de Jong (06-2252 3242). Myriam is teammanager Ruimtelijk Beleid en vertelt je graag over deze baan en haar team.

Ben je al enthousiast? Solliciteer dan online! Laat ons dan weten of je voor de medior- of senior-vacature in aanmerking wilt komen. We laten zo snel mogelijk iets van ons horen.Stuur ons je cv en een korte toelichting voor maandag 19 augustus.


Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.katwijk.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.