Beleidsmedewerker Verkeer - gemeente Maassluis

vrijdag 2 maart 2018 169x gelezen

Bedrijf

Gemeente Maassluis

Locatie

Maassluis

Functieomschrijving

Maassluis is een ambitieuze stad met zo’n 32.000 inwoners. Een stad die trots is op haar rijke geschiedenis, haar historische centrum koestert, maar juist ook nieuwe ontwikkelingen en innovatie stimuleert. Het stadsbestuur van Maassluis werkt op professionele wijze samen met circa 270 medewerkers van de gemeentelijke organisatie om er samen met de inwoners, bedrijven en instellingen voor te zorgen dat Maassluis een prachtige, sociale en duurzame stad blijft waar het goed leven, werken en recreëren is. Waarin iedereen mee kan doen aan de maatschappij en inwoners zelf hun steentje bijdragen aan een fijne leefomgeving.

 

Voor het cluster Stad zijn wij op zoek naar een:
Beleidsmedewerker verkeer | 32 uur per week

 

Algemene informatie
De ambtelijke organisatie werkt binnen vier clusters en het cluster Stad maakt hiervan onderdeel uit. Binnen het cluster Stad wordt gewerkt aan de opgaven voor de stad, met onze samenwerkingspartners uit de stad. De taakvelden zijn onder andere fysiek en sociaal beleid, programmabeheer voor de openbare ruimte en gebieds- en civiele projecten. De missie luidt: 'Werken aan een leefbare stad, voor nu en voor de toekomst'. Deze missie krijgt gestalte door het samen met de markt ontwikkelen en uitvoeren van haalbare ruimtelijke en sociale concepten.

 

Wat ga je doen?
Binnen het cluster Stad zijn momenteel twee medewerkers werkzaam binnen het vakgebied van verkeerszaken. Een senior- en een beleidsmedewerker verkeer. Met deze collega's zal je nauw samenwerken. De hoofdtaken van de nieuwe beleidsmedewerker zijn in hoofdlijnen:

 • het in behandeling nemen van klachten en meldingen op verkeersgebied en adviseren over verkeersmaatregelen en wegafzettingen;
 • het voorbereiden en afhandelen van verkeersbesluiten;
 • adviseren over APV- en omgevingsvergunningen;
 • het initiëren, ontwikkelen en implementeren van het gemeentelijk verkeersbeleid;
 • het bestuur adviseren over verkeersvraagstukken;
 • het bevorderen van de verkeersveiligheid voor langzaam verkeer en verzorgen van verkeerseducatie voor onder meer scholen;
 • adviseren bij gemeentelijke projecten.


Primair ben je verantwoordelijk voor de verkeersadvisering in brede zin binnen de gemeente. Je bereidt verkeersbesluiten voor, beoordeelt wegafzettingen, adviseert bij diverse gebieds- en civiele projecten en denkt na over en neemt initiatief voor nieuwe verkeerskundige beleidsopgaven. Je zult veelvuldig contact hebben met de inwoners uit de stad, die vragen hebben over verkeersmaatregelen. Deze werkzaamheden spelen een steeds grotere rol gelet op de beweging die we als organisatie maken door meer mét de stad te ontwikkelen. De bestuurlijke en ambtelijke lijnen zijn kort, zodat je nauw betrokken bent bij wat er gebeurt.

Bij de APV- en omgevingsvergunningen zal je vanuit verkeer de betreffende aanvragen beoordelen. Verder ben je een goede sparringpartner voor je collega’s en je hebt oog voor de integrale ontwikkeling van de stad Maassluis. Kortom, we zoeken een veelzijdige verkeersdeskundige!

Profiel kandidaat

Wij vragen
Om deze functie succesvol te maken en je rol goed uit te kunnen voeren, ben je iemand die initiatieven neemt, zelfstandig werkt, snel schakelt en stevig in je schoenen staat. Daarnaast communiceer je gemakkelijk met bestuurders, inwoners uit de stad en diverse professionals van binnen en buiten onze organisatie. Je hebt een proactieve instelling, gecombineerd met een gezonde dosis werklust.

Verder heb je:

 • Minimaal een verkeerskundige hbo-opleiding met goed gevolg afgerond.
 • Ervaring met de genoemde werkvelden en aandachtsgebieden.
 • Kennis van de actuele ontwikkelingen op het gebied van verkeerskunde.
 • Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.
 • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Aanvullende informatie

Wij bieden
Een afwisselende functie, plezierige werksfeer en prima arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van max. € 4.225,- (functieschaal 10) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Dit is exclusief de maandelijkse opbouw van momenteel 16,8% Individueel Keuzebudget.

Contact

Sollicitatie/ informatie:
Stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 21 maart 2018 onder vermelding van vacaturenummer 285 aan: het College van Burgemeester en Wethouders. t.a.v. de afdeling Algemene zaken, team P&O, postbus 55, 3140 AB Maassluis.

 

E-mailen kan ook naar gemeente@maassluis.nl. Bij voorkeur vragen we je te solliciteren door middel van het invullen van het online sollicitatieformulier op onze website.

Voor meer informatie over de functie bel je naar Patrick Verstoep, clusterhoofd Stad. Informatie over arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Guus van den Berg, adviseur P&O. Deze personen zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis 14-010. Kijk op www.maassluis.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie n.a.v. deze vacature is niet gewenst.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.