Benchmark elektrisch rijden 2017: sommige gemeenten lopen achter

donderdag 18 mei 2017 Guus Puylaert 127x gelezen

Op het gebied van elektrisch rijden, zijn Rotterdam, Amsterdam en Den Haag de best scorende gemeenten. Dat blijkt uit de ‘benchmark elektrisch rijden 2017’, uitgevoerd door adviesbureau Over Morgen. Maar enkele gemeenten lijken met hun huidige netwerk van openbare laadpalen niet voorbereid op de toekomstige vraag naar elektrisch rijden.

Opvallend is dat er grote verschillen tussen gemeenten gemeten worden, in de mate waarin zij met hun huidige netwerk van openbare laadpalen voorbereid zijn op de toekomstige vraag naar elektrisch rijden. Zo scoren enkele G30-gemeenten, zoals Amersfoort, Emmen, Enschede en Venlo relatief laag, terwijl de steden in de Randstad de top 3 dus aanvoeren.

 

Rotterdam en Den Haag wisselden van positie ten opzichte van 2016. Utrecht is gezakt naar plaats 6 op de ranglijst. De gemeentes die het hardst in zijn gestegen, zijn Uitgeest, Amstelveen en Aalsmeer.

 

Gegevens per gemeente

Adviesbureau Over Morgen voerde voor deze benchmark uitgebreide data-analyses en toekomstprognoses voor elektrisch rijden en openbaar laden uit. De uitkomsten van de benchmark 2017 en het verschil ten opzichte van 2016 zijn per gemeente op digitale kaart beschikbaar gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.