Stikken van fijnstof is niet fijn

donderdag 17 maart 2016
timer 1 min
Aa
Aanleiding: Minister van der Steur (VenJ) beantwoordt vragen van de Kamerleden Tanamal, Hoogland en Kerstens (allen PvdA) over het verloren gaan van 45.000 gezonde levensjaren als gevolg van het VW-schandaal

'Dat Volkswagen nu alle ellende van het volk over haar heen krijgt is niet zo verwonderlijk. Sjoemelen is uit den boze. Maar om nu het effect van dit ene incident er zo uit te lichten, is naar mijn mening overdreven. Daarmee wil ik geenszins de fout goedpraten, want stikken van fijnstof is niet fijn waar het dan ook vandaan komt.

Elektrisch rijden verplichten
Naar mijn mening is het standpunt van de PvdA een betere reactie: gewoon elektrisch rijden verplichten. Dan heb je nog wel de fijnstof gevolgen van remmen en van bandenslijtage, maar er komt geen rotzooi meer uit de uitlaat en hoeft er niet meer gezeurd te worden over het gesjoemel.

Versoepelen emissie-eisen
Veel ergerlijker vind ik de boter op het hoofd van het Europese Parlement, die net na de bekendmaking van het gesjoemel akkoord ging met het versoepelen van de emissie-eisen. Over gesjoemel gesproken.

lees deze en meer blogs op de site van Johan Janse

 
Auteur: Johan Janse

Johan Janse, JJ Advies

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief