Burgers denken mee over vliegveld Lelystad

maandag 13 november 2017 Guus Puylaert 80x gelezen

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een delegatie van inwoners uit Noord-Holland, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Flevoland gevraagd om een advies over vliegveld Lelystad. De bewoners zullen eind november met dit advies komen.

De minister had een gesprek met bewoners, die betrokken zijn bij de discussie over de aansluitroutes voor de luchthaven, en zei graag een onafhankelijk advies van bewoners te ontvangen. Het gaat daarbij om advies over verbeteringen van de aansluitroutes, het betrekken van inwoners bij volgende stappen en onderwerpen die het adviescomité zelf belangrijk vindt.

De delegatie van inwoners is aangezocht door de heer Ter Kuile, die betrokken is bij de actiegroep Hoog Overijssel. Ter Kuile was van 2001 tot 2009 secretaris-generaal van de Civil Aviation Navigation Services Organisation (CANSO) en woont onder een van de beoogde routes voor Lelystad Airport.

Ter Kuile heeft inwonerscomités uit diverse provincies gevraagd deel te nemen. Het adviespanel van inwoners bestaat uit drie inwoners van de provincie Gelderland, twee uit Flevoland, een uit Noord-Holland, twee uit Drenthe en drie uit Overijssel. In het gesprek heeft de minister aangegeven dat zij het adviescomité van informatie zal voorzien die het ministerie ontvangen heeft in de internetconsultatie en de gesprekken met vertegenwoordigers van luchtruimgebruikers.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.