Capaciteitsmanager - RET

dinsdag 28 februari 2017 207x gelezen

Bedrijf

RET

Locatie

Rotterdam

Functieomschrijving

Capaciteitsmanager die niet van ongemak houdt.
Excuses voor het ongemak. Deze tekst horen reizigers in het openbaar vervoer liever niet, want het betekent meestal omrijden of vertraging. Toch vragen onze rails, elektriciteitsleidingen, tunnels en alle andere onderdelen van onze uitgebreide infrastructuur regelmatig om onderhoud of vervanging en daarvoor moeten soms gedeelten buiten dienst gesteld worden. Hoe zorgen we ervoor dat het ongemak als gevolg van deze werkzaamheden tot een minimum wordt beperkt en dat reizigers er zo min mogelijk van merken? Dat is de taak van onze capaciteitsmanager. Ga jij van zo'n klus op het puntje van je stoel zitten? Dan is deze functie echt iets voor jou.

 

Betrouwbaar en veilig, maar vooral beschikbaar

Je komt terecht op de afdeling Inframanagement, waar we het complete tram- en metronet voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag beheren. Daar zorg je voor het inrichten van het capaciteitsmanagement, zodat alle werkzaamheden, die meestal 's nachts plaatsvinden, op elkaar worden afgestemd. Daarvoor heb je overleg met je collega's, zoals van Exploitatie, het Ingenieursbureau en Vlootmanagement. Extern stem je af tussen de RET en bijvoorbeeld de gemeente. Zo help je mee aan het garanderen van de beschikbaarheid, veiligheid, betrouwbaarheid en de kosten van ons railnet. Dankzij jouw uitstekende plannen voor de meerjaren-capaciteitsverdeling is er een optimale coördinatie tussen de dienstregeling en de uitvoering van projecten. Je zorgt voor structuur, optimalisatie van de processen en je weet het management gedegen te adviseren. Een dynamische functie dus, waar je telkens de balans zoekt tussen beschikbaarheid van de infrastructuur en uitvoering van projecten en onderhoud.

 

De RET, een begrip in en rond Rotterdam

Door heel Rotterdam (en omstreken) rijden de metro's, trams en bussen die de core business van de RET vormen en dat maakt je trots. Vanuit jouw werkplek in een gezellige kantoortuin op de 3e verdieping van ons hoofdkantoor, met uitzicht op de Erasmusbrug, draag jij daar je belangrijke steentje aan bij. Het hoort allemaal bij dit bedrijf, dat al zo lang bestaat en op vele manieren met de stad is vergroeid. Wij houden van de sfeer van dynamiek en aanpakken. Rotterdam is nooit af.

 

Op de afdeling kom je terecht tussen slimme en hardwerkende collega's, die elke dag hun handen – en hersens – flink laten wapperen. Wat op geen enkele manier ten koste gaat van het plezier in het werk en de goede relaties met collega's.

Profiel kandidaat

Positief, creatief, energiek

Door je strategische en analytische manier van denken weet je altijd wel oplossingen te bedenken. Je kunt beargumenteerd en weloverwogen scherpe keuzes maken. Je staat stevig in je schoenen, werkt graag samen en je vindt het niet moeilijk om mensen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Daarnaast heb je:

 

  • Een wo denk- en werkniveau;
  • Ervaring met railinfrastructuur, dienstregelingen en buitendienststellingen;
  • Kennis van en ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur Prince2.

Aanvullende informatie

Geen woorden, maar daden

Bij de RET is het vizier voortdurend gericht op verbetering. 3.500 collega's proberen elke dag weer een beetje beter te zijn dan gisteren. Dat levert een innovatieve en actieve organisatie op, waar de energie stroomt en geen dag hetzelfde is. Luister maar eens naar een paar van je toekomstige collega's:

"Weinig bedrijven zijn zo Rotterdams als de RET, we houden allemaal van aanpakken." 
"Doordat je met collega's uit alle hoeken van de organisatie in contact komt, leer je de verschillende invalshoeken goed kennen."
"Bij de RET krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen." 

Van zo'n organisatie kun je deel gaan uitmaken en het levert je nog meer op:

  • Een baan voor 36 uur per week;
  • Een jaarcontract met intentie tot verlenging;
  • Een salaris van maximaal €5.209 bruto per maand;
  • Een tram van de zaak: gratis gebruik van openbaar vervoer (en onze wifi + airco) in en rond Rotterdam;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Een pensioenregeling: voor later.

Contact

IN HET SPOOR VAN DE RET BEN JE AARDIG ONDERWEG
Solliciteren is zo gebeurd, klik op onderstaande link en de rest wijst zich vanzelf:

Klik hier om te solliciteren!

 

Heb je nog vragen? Bel Monique Meiling op telefoonnummer 06-81500481.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.