CBS brengt woon-werkafstand Nederlanders in kaart

donderdag 10 augustus 2017 Guus Puylaert 0 reacties 1091x gelezen

In 2015 woonden bijna 4 op de 10 mensen in dezelfde gemeente als waar zij werkten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Vooral in randgebieden van Nederland werkte en woonde een groot deel van de werknemers in de eigen woonplaats.

De afstand tussen woonplaats, werknemer en vestigingsplaats werkgever, 2015

De afstand tussen woonplaats, werknemer en vestigingsplaats werkgever, 2015

In 28 gemeenten woonde en werkte meer dan de helft van de inwoners in dezelfde plaats. Maar in tweederde van de gemeenten werkte 70 procent of meer van de inwoners buiten de gemeentegrenzen. In de Randstad en in de provincie Noord-Brabant wonen mensen gemiddeld minder ver van hun werk af dan in andere gebieden in Nederland.

 

De gemiddelde afstand voor woon-werkverkeer in Nederland bedroeg in 2015 22,6 kilometer. Inwoners van de gemeenten als Terschelling, Hulst, Vlissingen, De Marne, Sluis, Vaals, Eemsmond, Delfzijl en Dronten wonen gemiddeld meer dan 35 km van hun werk af. In de gemeenten Amsterdam, Westland, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Bunschoten en Edam-Volendam wonen de werkenden minder dan 15 km bij hun werk vandaan.

 

U kunt per regio bekijken wat de afstand is tussen de woonplaats, de werknemer en de vestigingsplaats van de werkgever via deze link.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.