Charter for Walking krijgt nationale aandacht

donderdag 29 maart 2018 Guus Puylaert 0 reacties 126x gelezen

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om de Charter for Walking bij meer provincies en gemeenten onder de aandacht te brengen. De motie was ingediend door Tweede Kamerleden Cem Lacin (SP) en Corrie van Brenk (50PLUS).

Lacin en Van Brenk verzochten de regering de Charter for Walking tijdens bestuurlijke en andere overleggen onder de aandacht te brengen. De hoop is dat provincies en gemeenten, in navolging van Eindhoven en Tilburg, de Charter ondertekenen.

In de motie staat dat een vriendelijke omgeving zonder onneembare obstakels van groot belang is voor ouderen en mindervaliden. Als deze groep het vertrouwen krijgt weer naar buiten te gaan, zal dat eenzaamheid voorkomen, aldus Lacin en Van Brenk.

Bovendien vinden zij dat er bij de ontwikkeling van woongebieden te weinig rekening wordt gehouden met voetgangers ten opzichte van andere verkeersdeelnemers. Lopen is echter een mobiliteitsvorm die we altijd nodig blijven hebben.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.