City Hub Roermond na 1 jaar al winstgevend

maandag 27 maart 2017 Nettie Bakker 182x gelezen

Gerard Gerritsen, co-founder van City Hub Holding, verantwoordelijk voor de strategie en expansie:
Gerard Gerritsen, co-founder van City Hub Holding, verantwoordelijk voor de strategie en expansie

Gerard Gerritsen, co-founder van City Hub Holding, verantwoordelijk voor de strategie en expansie

‘City Hub Roermond, onze eerste hub, is een schakelpunt aan de rand van de stad dat het grootvervoer verbindt met zero-emissie-stadsdistributie. Wij verzorgen hier flexibele opslag voor bedrijven en particulieren, we bufferen voorraden voor de retail en brengen goederen met elektrische voertuigen in kleine porties naar de stad.

Na een pilot van een jaar is onze eerste City Hub-locatie al winstgevend. Er is vanuit de stad intussen veel vraag naar onze diensten. City Hub is onze bedrijfsnaam voor een concept dat we onder deze naam ook in filiaalvorm kunnen uitbreiden. We zijn na de opstart in Roermond direct in gesprek gegaan met alle grote steden en ik verwacht dat daar binnen een paar jaar ook City Hubs zullen verschijnen.

Grote succesfactor is dat het concept niet afhankelijk is van subsidies. Verder moet je transparant zijn naar alle stakeholders. Daarnaast moet je flexibel zijn in de uitvoering en vooral willen leren. En, ook belangrijk: social return hoog in het vaandel hebben.

Mijn tip voor City Hubs in andere gemeenten is: steek veel energie in sales en marketing, ga tijdig op zoek naar geschikte locaties en stel waar mogelijk grond of gebouwen beschikbaar. Denk ook aan conversie van bestaand vastgoed en/of gemeentelijke eigendommen. En fungeer zelf als opdrachtgever voor stadsdistributie en verstrek (parkeer)privileges aan uitvoerders van zero-emissievervoer.’

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.