Cloudservice Volvo moet verkeersveiligheid vergroten

maandag 7 mei 2018 Guus Puylaert 0 reacties 174x gelezen

Via de cloudservice Connected Safety kunnen trucks en personenauto’s van Volvo In Zweden en Noorwegen elkaar binnenkort waarschuwen voor gevaarlijke verkeersituaties. De informatie is realtime en wordt automatisch gedeeld.

Het systeem komt in de loop van 2018 in Noorwegen en Zweden beschikbaar, waar de Trucks- en Carsdivisie een belangrijk aandeel hebben in de geregistreerde voertuigen op de weg.

 

Connected Safety stuurt meldingen naar voertuigen in de buurt, wanneer een voertuig met waarschuwingslichten activeert. Door dit signaal door te geven aan anderen, kunnen anderen daarop anticiperen en dat moet bijdragen aan de verkeersveiligheid.

In 2016 introduceerde Volvo Cars een versie van Connected Safety en nu komt Volvo Trucks met een eigen variant. Beide afdelingen delen hun veiligheidsgerelateerde gegevens via de wederzijdse clouds, waardoor het veiligheidssysteem kan worden aangeboden.

“Als meer voertuigen realtime informatie delen over de verkeerssituatie, wordt het risico op ongevallen kleiner”, zegt Carl Johan Almqvist van Volvo Trucks. Volvo hoopt dan ook dat meer voertuigfabikanten gaan aansluiten.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.