De databeheerder

donderdag 16 februari 2017 Nettie Bakker 75x gelezen

René van Deursen,NBd: ‘Als functioneel databeheerder probeer ik te begrijpen welke behoefte de gebruiker heeft met betrekking tot de bewegwijzeringsdatabase en dat vertaal ik door naar de echte datatechneuten.

Dat gaat dan bijvoorbeeld over een format waarmee de perceelhouder eenvoudig data kan leveren van nieuw gerealiseerde bewegwijzering. Vaak hebben we de as-planned gegevens al van uit de wettelijke planvorming. 

 

We hebben te maken met drie stromen data: nieuwe data van perceelhouders, nieuwe data van niet-perceelhouders en data van zo’n 40 wegbeheerders die buiten de vroegere ANWB database om een eigen database onderhielden. Die data moeten nog worden opgenomen in de nieuwe NBd-database. In principe is de database beschikbaar voor perceelhouders en wegbeheerders.

 

Ik werkte al aan de bewegwijzeringsdatabase bij de ANWB. Die had toen  voornamelijk een interne functie. Nu ligt de database door de andere rol van de NBd niet alleen onder een vergrootglas, maar moet het ook een interactieve functie krijgen. En ten slotte moeten we uit Signweb ook open data genereren. Daarvoor moeten we alle data op privacy controleren.’

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.