De perceelhouder: ‘Wij zetten de puntjes op de i’

donderdag 16 februari 2017 Nettie Bakker 143x gelezen

‘Wij zijn perceelhouder voor de westelijke provincies en voeren op basis van een (UAG-VC) raamcontract voor (aangesloten) wegbeheerders in onze percelen de niet-wettelijke bewegwijzeringstaken uit. Dat wil zeggen: we kopen scherp materiaal in, plaatsen de bewegwijzeringsobjecten volgens het (wettelijke) plaatsingsplan en voeren daarna foto’s, data en coördinaten van de gerealiseerde bewegwijzering in de NBd database in.
Robert van Diessen, directeur Van Rens mobiliteit en perceelhouder West 1 en 2

Robert van Diessen, directeur Van Rens mobiliteit en perceelhouder West 1 en 2

Deze startpositie op basis van het plaatsingenplan werkt goed omdat de NBd een goed (netwerk)overzicht heeft. Wij zetten in de praktijk de puntjes op de i. We kijken ter plekke of er geen verrassingen zijn, zoals onverwachte zaken in de bodem of onvoorziene obstakels in de omgeving. Dit perceelcontract verlangt niet alleen dat we een goed kwalitatief product leveren, maar ook dat we goed samenwerken en de stakeholders van de NBd goed bediend worden.

Ervaringen
Onze ervaringen als perceelhouder zijn goed. Natuurlijk moesten we wennen aan elkaar, maar door de open en professionele verhouding, schromen we niet om zonodig gevoelige gesprekken te voeren. We dienen elkaar nu eenmaal scherp te houden in het belang van de stakeholders en een goed functionerend netwerk.

Aankoopcentrale
De aankoopcentrale werkt en de relaties met de wegbeheerders verlopen goed, we helpen elkaar. In de regio Rotterdam spelen bijvoorbeeld veel projecten waarvan niet altijd duidelijk is in welk stadium de projecten zich bevinden en hoe lang de doorloop uiteindelijk zal zijn. We hebben gevraagd ‘laat ons meedenken in het voortraject en laten we met elkaar in een integrale planning de initiatie-, ontwerp- en uitvoeringsfase aan elkaar koppelen.

Zo beheersen we de gehele keten, is iedereen op de hoogte omtrent de voortgang, besparen we tijd in de uitvoering en blijven verrassingen uit. Deze opdracht past Van Rens mobiliteit goed als ‘Allround dienstverlener in verkeersgeleiding’. Het faciliteren in permanente en tijdelijke verkeersoplossingen is ons vak waarbij onze dienstverlening er op gericht is zorg te dragen voor een vlotte en veilige afwikkeling van het verkeer. Het contractvolume en de veelzijdigheid maakt het voor ons als perceelhouder uitdagend en leerzaam. Een uitdaging die wij graag aangaan.'

Inhoud laatste dossier

Wegontwerp

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 60

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 60

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.