Deze drie stalen bruggen worden tóch vervangen

dinsdag 21 februari 2017 Guus Puylaert 0 reacties 102x gelezen

In eerste instantie zouden de drie huidige bruggen worden versterkt, maar de Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug op het traject A27 Houten-Hooipolder worden volledig opnieuw gebouwd. Omdat volledige vervanging op lange termijn goedkoper is en een betere garantie geeft voor een vlotte doorstroming van het verkeer, heeft minister Schultz van Haegen hiervoor gekozen.

De stalen constructies worden vervangen door betonnen bruggen. Door dit andere materiaal toe te passen, is in de toekomst minder onderhoud nodig. Daarnaast betekent de vervanging van staal door beton dat de geluidsbelasting in de omgeving afneemt.

Veranderde plannen
Aanvankelijk zou Rijkswaterstaat de drie bruggen niet worden vervangen, maar zouden de huidige bruggen worden versterkt. Uit onderzoek bleek echter dat het voordeliger is om nu al toekomstvast te gaan vervangen. Dit gaat zo’n 389 miljoen euro kosten, bovenop het bedrag van 860 miljoen euro dat al voor het wegproject was gereserveerd.

Wegproject A27
Ondertussen wordt het wegdek van de A27 tussen knooppunten Houten en Hooipolder verbreed. De snelweg, die over de grote rivieren loopt, krijgt over het gehele traject minimaal 2x3 rijstroken, op verschillende onderdelen van het traject zelfs 4 rijstroken. De verbreding van de snelweg moet de doorstroming flink verbeteren.

Discussie stalen bruggen
In 2016 was de Merwedebrug al enkele maanden gesloten, nadat er haarscheurtjes in de betonconstructie waren ontdekt. Nu wordt be brug dus alsnog vervangen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.