Dick Meussen: 'Ons pontje zal een onontdekt stukje Vechtdal ontsluiten'

donderdag 26 mei 2016 Nettie Bakker 375x gelezen

Dick Meussen, eigenaar camping Vecht en Zo: 'Onze volgende uitdaging: een pontje dat aan de overzijde aantakt op het wandel- en fietsroutenetwerk richting Zwolle en Dalfsen-Ommen.
Dick Meussen, eigenaar camping Vecht en Zo

Dick Meussen, eigenaar camping Vecht en Zo

‘Mijn vrouw Esther en ik dromen sinds de aankoop van de camping in 2012 van een kleinschalig strandpaviljoen/theehuis hier aan de noordkant van de Overijsselse Vecht bij Zwolle. We startten hier als een Ik-vertrek-avontuur, maar dan om de hoek. Toen we dit terrein kochten bood het plaats aan 10 -15 kampeerplekken.

 

Dijkmoment Zwolle aan de rivier

Nu is er naast de seizoenscamping, het hele jaar een groeps- en B&B-accommodatie voor 20 personen beschikbaar. In juli openen we ons ‘Dijkmoment Zwolle aan de rivier’. Dit multifunctionele gebouw bevat onder andere een landwinkel – waarvan we producten gaan gebruiken voor het ontbijt in de B&B en maaltijden voor onze gasten. Aansluitend een terras met uitzicht op de rivier.

 

En daar dromen we van onze volgende uitdaging: een pontje dat aan de overzijde aantakt op het wandel- en fietsroutenetwerk aan de zuidzijde van de Vecht richting Zwolle en Dalfsen-Ommen. We hebben hierover al vele gesprekken gevoerd met de gemeente, provincie, het Waterschap, de gebiedsregisseur en de beheerder aan de overzijde: Landschap Overijssel.

 

Natuurtoets
Recent hebben we bureau Eco Groen in Zwolle gevraagd om een onafhankelijke natuurtoets te doen van de consequenties van een pontje. Afhankelijk hiervan, werken we ons plan verder uit. Het wordt een kleinschalig pontje, zoals die van Haerst verderop stroomafwaarts. Ons pontje zal aan deze zijde bovendien een nog onontdekt stukje Vechtdal ontsluiten.’

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.