Dit verandert er in de regelgeving in 2017

vrijdag 30 december 2016 Guus Puylaert 0 reacties 394x gelezen

Per 1 januari 2017 treden enkele nieuwe regels in werking vanuit het ministerie voor Infrastructuur en Milieu. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

De speed-pedelec wordt vanaf 1 januari 2017 gezien

De speed-pedelec wordt vanaf 1 januari 2017 gezien

Waterveiligheidsnormen
Dijken, dammen en duinen krijgen te maken met nieuwe veiligheidsnormen. Niet langer wordt enkel gekeken naar de kans op een overstroming, maar ook naar de gevolgen van die overstroming voor Nederland. Per 1 januari krijgt iedereen in Nederland hetzelfde beschermingsniveau tegen overstromingen.

Speed-pedelecs voor wet wordt bromfiets
De speed-pedelec mag vanaf 1 januari buiten de bebouwde kom maximaal 45 km/u en binnen de bebouwde kom maximaal 30 km/u rijden. Daarmee gelden voor speed-pedelecs dezelfde regels als voor bromfietsen en worden ze niet meer als snorfietsen gezien, zoals voorheen. Binnen een half jaar moeten alle speed-pedelecs een bromfietskenteken hebben. Lees meer over de nieuwe regeling.

Maatregelen rijvaardigheid en rijgeschiktheid
Vanaf 2017 moet de autobestuurder zelf betalen voor zijn medische rijvaardigheidsonderzoek. Na twee zware verkeersovertredingen doet de politie melding van mogelijk onvoldoende rijvaardigheid of ongeschiktheid en moet de bestuurder een medisch onderzoek ondergaan. Dit moet ook indien de bestuurder twee maal heeft moeten deelnemen aan de educatieve maatregel gedrag.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.