Feyenoord-City, clubhuis van de wijk

donderdag 7 juni 2018 72x gelezen

“Feyenoord-City is een groot, privaat en gemeentelijk ondersteund  gebiedsontwikkelingsproject op Rotterdam-Zuid met als thema sport & lifestyle. Hier worden naast sporters ook bewoners, ondernemers en recreanten betrokken bij sportactiviteiten.

Edu Jansing, Kwartiermaker voor Feyenoord-City

Edu Jansing, Kwartiermaker voor Feyenoord-City

Het nieuwe Feyenoord zal een stap maken van clubhuis voor voetbal naar een multisport-clubhuis voor de wijk. We denken daarom ook aan sportactiviteiten als hockey, basketbal en handbal. De ontwikkeling van Feyenoord City heeft twee belangrijke mobiliteitsdoelen: het veranderen van de vervoerstromen naar het nieuwe stadion en het betrekken van wijkbewoners en ondernemers bij activiteiten.

 

Om meer sportpubliek op de fiets en/of met het ov te laten komen, in plaats van met de auto, leggen we goede ov- en fietsinfrastructuur aan en sorteren we al wat voor op het nieuwe deelgedrag. Het zal nog best lastig worden, want mensen zijn nog erg gehecht aan de eigen auto. Daarnaast willen we de kinderen in Rotterdam-Zuid meer laten bewegen en betrekken bij sportactiviteiten en  zo hun leefwereld letterlijk groter maken.

 

We leggen hiervoor contacten met partners in de stad, zoals de BMX-Fietsschool en Delta Cycling en met landelijke mobiliteitspartijen als de ANWB en Pon. Kernpunt is dat het hele gebied werkt als katalysator voor het bereiken van alle doelen. Krachtig middel daarbij is fietsen. Dat draagt bij aan sport, ondernemerschap, betere en meer mobiliteit voor bezoekers en bewoners én het bevordert de sociale cohesie in de wijk.” 

 


 

 

 

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.