Fietsinfra groeit mee met fietsers

donderdag 7 juni 2018 75x gelezen

“We ontwikkelen ons steeds meer als fietsstad. De afgelopen tien jaar is het aandeel fietsers in Rotterdam met 60 procent gestegen. Dat is meer dan een verdubbeling, terwijl het autogebruik nagenoeg stabiel is gebleven. Rotterdam is na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog ingericht als stad met veel ruimte voor de auto. De urgentie om meer ruimte te geven aan schoon en langzaam verkeer bleef hier langer uit dan in historische binnensteden, zoals in Utrecht of Amsterdam. 

Irma Bijl-Rodenburg, programmamanager Fietsplan, Rotterdam.

Irma Bijl-Rodenburg, programmamanager Fietsplan, Rotterdam.

Omslag 
Rotterdam maakt nu een omslag, waarbij groei en stedelijke verdichting, economische vernieuwing en de transitie naar meer fiets- en ov-gebruik richtinggevend zijn. 

Met de uitvoering van het Rotterdamse Fietsplan 2016-2018 stimuleren we het fietsgebruik nog verder. Onder meer door de nu al meer dan 200.000 Rotterdammers die dagelijks de fiets pakken meer ruimte, comfort en snelheid te geven en het realiseren van meer fietsparkeervoorzieningen. De uitdaging is dat onze fietsinfrastructuur met de fietsers meegroeit, zowel in de binnenstad als in de wijken. Iedere Rotterdammer profiteert daarvan. 

 

Ik vind het belangrijk dat iedere Rotterdammer jong of oud de beschikking heeft over een fiets en fietsvaardig is, want fietsen is gezond en brengt je overal tegen lage kosten. Dat steeds meer partijen en individuen zich hier in Rotterdam voor inzetten, maakt mij blij.”  


 

 

 

 

 

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.