Ellen de Vries:'Regelscenario voor Koningsdag'

donderdag 26 mei 2016 Nettie Bakker 157x gelezen

Ellen de Vries, bereikbaarheidsregisseur, gemeente Zwolle: 'Op het moment dat een evenement of gebeurtenis een serieuze impact heeft op het verkeer, stellen we samen met de regionale partners een regelscenario op'
Ellen de Vries, bereikbaarheidsregisseur, gemeente Zwolle

Ellen de Vries, bereikbaarheidsregisseur, gemeente Zwolle

‘Als bereikbaarheidsregisseur voor de gemeente Zwolle werk ik nauw samen met collega’s van Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en van de gemeente Kampen. Wat ons bindt zijn de weggebruikers in Zwolle (en Kampen).

Voor deze weggebruikers willen we de bereikbaarheid optimaal houden en hiervoor maken we gebruik van  verkeersmanagementscenario’s. Voor de woonwerkspitsen hanteren we vaste scenario’s, maar voor evenementen en speciale publiekstrekkers, maken we aparte scenario’s en bij jaarlijkse evenementen worden deze elk jaar geüpdatet.

Binnen de gemeente houden verschillende mensen zich bezig met sociaal recreatief verkeer. Op het moment dat een evenement of gebeurtenis een serieuze impact heeft op het verkeer, stellen we samen met de regionale partners een regelscenario op. Dat begint voor de bezoeker al op de snelweg en eindigt bij het parkeren van de auto.

In de stad gebruiken we de matrixborden voor het verwijzen van de weggebruikers om de optimaalste route te nemen en wordt er aangegeven welke parkeergarages nog beschikbaar zijn. Onze parkeerbeheercentrale fungeert daarbij als mini-verkeerscentrale.

De samenwerking met de regionale partners is supergoed, we hebben hele korte lijntjes. Zo stelden we samen het scenario op voor het recente bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag aan Zwolle. Dat was een frisse, maar zeer geslaagde dag. De toename van het verkeer heeft niet voor problemen gezorgd. Als gastvrije en bereikbare regio zijn we hier blij mee.'

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 6 tot 10 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 6 tot 10 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.