Ervaren verkeerskundige - gemeente Roosendaal

dinsdag 12 december 2017 261x gelezen

Bedrijf

Gemeente Roosendaal

Locatie

Roosendaal

Functieomschrijving

Roosendaal is een echte Brabantse gemeente waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Groot genoeg voor interessante vraagstukken en klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Daarnaast is onze ligging ideaal: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in 30 minuten in Roosendaal!

 

Als organisatie zetten wij in op mooie resultaten die samengaan met werkplezier. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. In verband met het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een

 

Ervaren Verkeerskundige (36 u/w)

 

Je nieuwe baan

Als verkeerskundige werk je op het snijvlak van verkeer, infrastructuur en ruimtelijke inrichting. Samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties draag je bij aan leefbare wijken en dorpen waar er voor iedereen een plek is. En waarin mensen op een fijne manier kunnen wonen, werken en verblijven. Je komt met passende verkeers- en mobiliteitsoplossingen bij integrale gebiedsontwikkelingen en complexe stedelijke opgaven. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van de nieuwe wijk Stadsoevers. Samen met collega’s uit andere vakdisciplines zorgt de verkeerskundige voor een wijk waar Roosendaal trots op kan zijn!

 

Ook lever je een inhoudelijke verkeersplanologische bijdrage aan structuurvisies, gebiedsvisies, bestemmingsplannen, projecten en andere beleidsplannen op lokaal en regionaal niveau. Als verkeerskundige heb je veel contact met in- en externe partijen. Intern bijvoorbeeld met stedenbouwkundigen, beheerders openbare ruimte en projectmanagers. Je bent opdrachtgever voor het Parkeerbeheer. Extern zijn je gesprekspartners bijvoorbeeld de wijkplatforms en belangengroeperingen zoals de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en de ROGEP. De lijnen binnen de organisatie zijn kort en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Zo zit je zelf regelmatig bij de wethouder aan tafel om hem te adviseren over complexe onderwerpen uit jouw vakgebied.

 

Autonomer werken

Roosendaal maakt de omslag van teams naar kleine autonomer werkende groepen van acht tot twaalf medewerkers. Als verkeerskundige maak je onderdeel uit van zo’n autonomer werkende groep. Dat betekent dat je met je directe collega’s verantwoordelijk bent voor het groepsresultaat. Jullie verdelen onderling enkele bedrijfsvoeringstaken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het selecteren van een nieuwe collega of het opstellen van jullie jaarplan. Uiteraard word je hierbij ondersteund als dat gewenst is.

Profiel kandidaat

Je kracht

Als ervaren verkeerskundige wek je vertrouwen bij je gesprekspartners. Of dat nu een wethouder, een ambtenaar, een inwoner of een belangengroep is. Je luistert namelijk goed en stelt kritische vragen, maar weet vervolgens ook snel een praktische vertaling te maken en zaken voor elkaar te krijgen. Daarbij voel je goed aan of iets politiek gevoelig is en kijk je over de grens van je eigen vakgebied heen.

 

Je werkt graag samen met anderen en anderen werken graag samen met jou. Uiteraard kun je jouw adviezen kort en kernachtig verwoorden, zowel in een gesprek met de wethouder als in een adviesnota voor het college. Je voelt je zowel verantwoordelijk voor jouw eigen resultaat als voor het resultaat van de groep waar je onderdeel van bent. Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld Verkeerskunde of Mobiliteit. Je hebt al enkele jaren ervaring opgedaan als verkeerskundige bij een gemeente en bent toe aan een nieuwe stap.

Aanvullende informatie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw inzet en ervaring. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling.

 

Uiteraard faciliteren we je daarbij. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11 (maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Contact

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wouter Wille. Wouter is beleidsadviseur in het ruimtelijke domein en is bereikbaar op telefoonnummer 06-39113698.

 

Heb je interesse, ga dan naar onze website en reageer vóór 3 januari 2018 door een motivatiebrief met CV in te sturen via de optie “solliciteer”.

 

De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 10 januari 2018. De 2e gespreksronde vindt plaats op maandag 15 januari 2018. In week 1 verneem je van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.