EU-projecten helpen ons om samen te werken over de grens

woensdag 20 december 2017 51x gelezen

'Europese projecten helpen ons als provincie om samen te werken over de grens. Zo hebben we in de INTERREG-studie SpoorRegio met Duitse partners het reizigerspotentieel op de spoorverbinding Amsterdam-Berlijn in beeld gebracht en gekeken naar de kosten van opwaardering. In de toekomst willen we meer Europese projecten uitvoeren.

Peter Moorman, Programmamanager POP en INTERREG, Expertisecentrum Europa, provincie Overijssel

Peter Moorman, Programmamanager POP en INTERREG, Expertisecentrum Europa, provincie Overijssel

In juli hebben we bijvoorbeeld met onder meer Hengelo, Almelo en RWS een TEN-T-subsidieaanvraag ingediend voor de opwaardering van de Twentekanalen. Doel: deze verbinding in het Trans Europese Transportnetwerk toegankelijk maken voor grotere schepen. 

 

Europese programma’s leveren ons een belangrijke financiële bijdrage op. Tussen 2014 en augustus 2017 heeft Overijssel 180 miljoen euro aan Europese bijdragen ontvangen, verdeeld over 641 projecten. Dat is ruim 55 euro per inwoner per jaar. Naast mobiliteits-projecten gaat het bijvoorbeeld ook om projecten op het gebied van innovatie, klimaat en energie.  

 

Een Europees project voorbereiden kost de nodige inspanning, zowel bij het aanvragen van de subsidie als bij de verantwoording. Hier staat veel tegenover: niet alleen harde euro’s, maar ook de mogelijkheid kennis te delen, leren van andere regio’s, contacten opdoen en samen problemen oplossen.  

 

Mijn tip:  
Ga geen project ‘bedenken’ om Europese subsidie te krijgen, maar zoek Europese subsidies bij een goed project!  

 

  

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.