Gemeenten kunnen kiezen uit twee smaken milieuzones

maandag 2 juli 2018 Guus Puylaert 0 reacties 118x gelezen

Gemeenten die een milieuzone willen invoeren, kunnen voortaan kiezen of zij diesels van ouder dan 15 jaar of ouder dan 20 jaar in hun zone willen weigeren. De twee categorieën milieuzones gelden vanaf 2020.

Elke gemeente mag zelf kiezen of er een milieuzone komt of niet. Benzineauto’s maken geen onderdeel uit van de harmonisering van milieuzones. Dat schrijft staatssecretaris Van Veldhoven aan de Tweede Kamer.

De harmonisering van het model van milieuzones, biedt eenvoud, is handhaafbaat en voorspelbaar, zegt de staatssecretaris. “Het biedt gemeenten de ruimte om werk te maken van hun luchtkwaliteit, zonder dat de duidelijkheid voor de automobilist eronder lijdt. Voor oldtimers, campers en voertuigen van mensen met een beperking maak ik in overleg met de gemeenten een uitzondering.”

Vracht
Voor vrachtverkeer komen eenduidige borden en de mogelijkheid om vanaf 2025 in binnensteden een zero-emissiezone mogelijk te maken. Op die manier wordt invulling gegeven aan de afspraken in de Green Deal Zero emissie stadslogistiek.

Verder
De twee categorieën van milieuzones blijven in 2025 gehandhaafd, maar gaan dan wel een stap vooruit. Dit omdat auto’s in Nederland sowieso steeds schoner worden. Zo kunnen gemeenten blijven werken aan schone lucht. Het harmoniseren van milieuzones is opgenomen in het Regeerakkoord.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.