Goudappel en Fietsersbond wisselen kennis en data uit

donderdag 21 juni 2018 Redactie 0 reacties 251x gelezen

Tijdens het Nationaal Fietscongres op donderdag 21 juni tekenden directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond en Jos van Kleef, algemeen directeur van Goudappel Coffeng en DAT.Mobility, een samenwerkingsovereenkomst. Kern van de samenwerking is de uitwisseling van kennis en data en het gebruik van elkaars (fiets)netwerk.

DAT.Mobility zet zijn expertise in om de functionaliteit van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond verder te verrijken. Op deze manier verstevigt de fietsrouteplanner de positie als beste fietsrouteplanner van Nederland vooral wat betreft de kwaliteit van de onderliggende data als ook het gebruikersgemak. Hiermee kunnen de fietsers in Nederland hun voordeel doen.

Plaats voor fiets in verkeersmodellering

De fietsdata van de Fietsersbond krijgen een serieuze plaats in de verkeersmodellering zoals die door Goudappel Coffeng en DAT.Mobility worden gebruikt en doorontwikkeld. “Dat alles is in het belang van de leden van de Fietsersbond,” stelt Saskia Kluit. “De fiets wordt op deze wijze nog serieuzer genomen en vaker dan voorheen, zo is onze verwachting, meegenomen in de planvorming.”

 

Volgens Joost de Bruijn (directeur DAT.Mobility) zal door deze samenwerking de kwaliteit van de verkeersmodellering verder toenemen waardoor de klanten van Goudappel Coffeng en DAT.Mobility hier direct van zullen profiteren.

 

Verder gaan beide organisaties samenwerken aan innovatieve oplossingen zoals het verknopen van de planner met een internationaal netwerk of een fietsveiligheidskaart voor beleidsmakers (Fietsersbond SPI). Ook het genereren en benutten van relevante fietsdata is een belangrijke ontwikkelingsrichting.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.