Jeroen Bosch-jaar brengt stads-stakeholders duurzaam bijeen

maandag 27 maart 2017 Nettie Bakker 103x gelezen

Astrid Zwegers, verkeersplanoloog bij de gemeente 's Hertogenbosch:
Astrid Zwegers, verkeersplanoloog bij de gemeente 's Hertogenbosch

Astrid Zwegers, verkeersplanoloog bij de gemeente 's Hertogenbosch

'Het Jeroen Bosch-jaar 2016 gaf reden voor een gemeente-brede bereikbaarheidsstrategie om de verwachte hausse aan internationale bezoekers over een langere periode gastvrij te ontvangen. Dit hebben we heel gestructureerd opgepakt samen met het programma Beter Benutten en met alle stedelijke stakeholders.

 

Zo hebben we vooraf alle bestaande reizen per auto, fiets en openbaar vervoer onderzocht via 'traveller journeys'. Hiervoor huurden we mensen in die in verschillende samenstellingen (jong gezin, studenten, ouder echtpaar), met verschillende vervoerswijzen de stad bezochten en feedback gaven over routeinformatie en reiscomfort.

 

Naast extra ad hoc parkeerruimte tijdens de tentoonstelling, hebben we ons vooral gericht op het klantgericht informeren van de grote aantallen bezoekers. Hiervoor kregen alle frontliners, zoals winkelpersoneel, BOA’s en buschauffeurs, een online training over de bereikbaarheid van de stad en over de publiekstrekkers in de stad.

 

Ook de 'Blauwe Engelen' - vrijwilligers in blauwe jassen - zijn getraind op bereikbaarheid en gastvrijheid. Zij liepen rond in de stad om mensen te informeren. We gaan deze 'engelen' waarschijnlijk vaker inzetten. Door deze zoektocht naar aantrekkelijke combinaties van bereikbaarheid en gastvrijheid is er een bereikbaarheidscommunity ontstaan die ook na het Jeroen Bosch-jaar actief blijft. Hiermee zijn we als stad uit de wij-zij-sfeer gekomen en hebben vele maatregelen een duurzaam karakter gekregen.'

 

De online-training vindt u op www.bereikdenbosch.nl

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.