Junior Beleidsadviseur Mobiliteit

donderdag 8 augustus 2019 152x gelezen

Bedrijf

Gemeente Enschede

Locatie

Enschede

Functieomschrijving

Iedere dag opnieuw stappen mensen op de fiets, in de auto of het openbaar vervoer om op de plek van bestemming te komen. Voor de inwoners en bezoekers van Enschede de normaalste zaak van de wereld. Voor jou betekent dit echter de kern van je werk. Want jij bent elke dag opnieuw bezig met het vraagstuk hoe we de complexe verkeersstromen in onze stad zo efficiënt mogelijk in goede banen leiden. Daarbij houd je rekening met toekomstige ontwikkelingen en innovatieve oplossingen. Ben jij er klaar voor om de mobiliteitsvraagstukken van de toekomst op te pakken? De gemeente Enschede zoekt een: Junior Beleidsadviseur Mobiliteit Voor 36 uur per week Schaal 10.

Profiel kandidaat

Wat verwachten we van je?
Nieuwe tijden vragen om een nieuwe manier van werken. Hoe neem je de inwoners mee in de veranderingen die we willen doorvoeren? Hoe ga je om met de toenemende druk op de beperkte ruimte in de stad, terwijl we juist graag willen groeien vanuit het hart van de stad? Om op strategische en integrale wijze deze vragen op te pakken en daarbij oog te hebben voor alle belangen in de stad, zoeken we een junior beleidsadviseur die vol energie aan de slag wil in deze dynamische wereld. Met jouw doelgerichte houding draag je bij aan de uitwerking van de Mobiliteitsvisie die net is afgerond. Je denkt mee hoe we onze ambities kunnen vertalen naar praktische oplossingen, je ontwikkelt beleid en werkt aan een aantal deelthema’s en integrale opgaven.

Je snapt dat je in een politiek-bestuurlijke omgeving werkt en houdt rekening met deze belangen. We vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent van innovaties en technische ontwikkelingen. Deze liggen op het vlak van verkeersgedrag, Smart Mobility en Mobility as a Service. Je kijkt niet alleen naar infrastructuur, maar ook naar hoe de mens zich beweegt in zijn omgeving. En kijk ook eens buiten je eigen vakgebied, wie weet welke kansen daar nog liggen voor mobiliteitsvraagstukken. Waar we erg voor open staan zijn mensen die out-of-the-box denken. Zonder lef en daadkracht krijgen innovatieve ontwikkelingen nooit een kans! Wat vragen we van je? Deze functie past bij jou als je beschikt over onderstaande kennis en vaardigheden:

  • Je beschikt over hbo of academisch werk- en denkniveau in de richting van verkeer en mobiliteit.
  • Je bent flexibel en resultaat-gedreven.
  • Je bent een enthousiaste en proactieve teamspeler. - Je hebt oog voor politieke en bestuurlijke processen.
  • Je hebt affiniteit met gedragsbeïnvloeding en de inzet van (innovatieve) communicatiemiddelen.
  • Een goede beheersing van het Duits en Engels is een pré.

 

Je weet waar je eigen competenties en vaardigheden liggen. Samen met het team bepaal je met welke taken je aan de slag gaat, passend bij de ervaring die je meeneemt. Je begint binnen een klein netwerk, maar krijgt alle ruimte om snel de rol te pakken die bij je past. Daardoor groei je in positie, maar ook binnen het netwerk van de gemeente en haar partners. Je bent de beleidsmedewerker die we zoeken als je de ambitie hebt om deze persoonlijke en vakinhoudelijke groei vol enthousiasme waar te maken. Met die inzet ben je dan snel in staat om eigen beslissingen te nemen op tactisch en strategisch niveau.

Aanvullende informatie

Wie zijn wij?
Enschede bruist van de vernieuwing! Met 160.000 inwoners zijn we de grootste stad van Overijssel en dat brengt vaak complexe vraagstukken met zich mee. Het betekent ook dat we volop ambities hebben. Er is altijd ruimte voor nieuwe projecten en nieuwe initiatieven. We zijn volop in beweging om alle vernieuwingen goed uit te voeren. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base Twente zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Dankzij gedreven ondernemers en vooraanstaande onderwijs- en onderzoekinstituten ontspruiten in Enschede baanbrekende innovaties.

Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties en overheid voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. De komende jaren gaan we verder bouwen aan onze stad. Om kwalitatief te groeien, hebben we mensen nodig die zich richten op het vraagstuk van Mobiliteit. Mobiliteit is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een aantrekkelijke stad en is zelfs topprioriteit voor de Raad en het College. Wat bieden we? Als je kiest om te reageren op deze functie, dan wacht jou wellicht een uitdagende baan waarbij jij jezelf snel kunt ontwikkelen op het gebied van mobiliteit. Je kunt het volgende van ons verwachten:

 

  • Een salaris van maximaal € 4.225,- bij een 36-urige werkweek (schaal 10).
  • Een vaste aanstelling.
  • Goede carrièrekansen om door te groeien naar seniorfuncties of naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Prima arbeidsvoorwaarden, een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, en een individueel keuzebudget dat voor verschillende zaken inzetbaar is. Op deze functie is de Enschedese Arbeidsvoorwaardenregeling van toepassing.

Contact

Meer informatie Ben jij de creatieve junior beleidsmedewerker met oog voor innovaties? Solliciteer dan online voor 22 augustus. Je kunt je sollicitatie richten aan Gemeente Enschede, afdeling PenO /Matchpoint t.a.v. Leo Boeding en reserveer alvast 27 en 29 augustus in je agenda voor het sollicitatiegesprek. 

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Hugo Smuling, opdrachtgever Mobiliteit op 06 - 53 596 273. Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.