Kengetal en verkeerslicht ineen

maandag 13 januari 2014 0 reacties 253x gelezen

Breda heeft als eerste Nederlandse gemeente een verkeerslicht met het  eigen kengetal erin verwerkt. Afgelopen week zijn deze eerste ‘secundaire lantaarns’ of ‘onderlichten’ geïnstalleerd.

Het logo dat als fietssymbool in het verkeerslicht dient, is onderdeel van de campagne ‘Breda trapt door', die het fietsgebruik in de stad moet stimuleren. In het logo zijn de contouren van een fietser en het kengetal van de gemeente Breda (076) verwerkt.

Gezien
Het ‘gezien'-signaal, dat de fietser krijgt als hij op de drukknop heeft gedrukt, is ook in het verkeerslicht geïntegreerd. De producten zijn zo bestand tegen vandalisme: het oude signaal zat namelijk los aan de paal. De lampen (een ontwerp van Vialis) zijn met duurzame led-verlichting uitgerust.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.