Landelijk Coordinerend Verkeerskundige

dinsdag 20 augustus 2019 488x gelezen

Bedrijf

Rijkswaterstaat

Locatie

Utrecht

Functieomschrijving

Met 1.200 medewerkers in het veld en 450 op kantoor streeft Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement ernaar dat iedereen, onder gewone én bijzondere omstandigheden, vlot en veilig gebruik kan maken van onze wegen en vaarwegen. Dat lukt alleen als onze medewerkers allemaal op de juiste plek zitten en onze verkeerskundige systemen mee veranderen met het steeds sneller veranderende verkeersaanbod. Als landelijk coördinerend verkeerskundige leid jij deze transitie in goede banen.


Met het nieuwe ICT-platform DYNAC maakt Rijkswaterstaat verkeersmanagement efficiënter, flexibeler en goedkoper. Maar om deze systeemverandering te laten slagen, is ook een operationele verandering nodig.

Jij hebt als coördinator overzicht over het werkpakket en de manier van werken van de operationeel verkeerskundigen in onze verkeerscentrales (Utrecht, Helmond, Wolfheze, Velsen, Rhoon en Verkeerscentrale Nederland) . Jij gaat de processen tussen de verschillende centrales uniformiseren. Ook weet jij het repeterende productiewerk centraal uit te besteden en de inhuur voor de projecten centraal te regelen. Je zorgt dat een deel van het specialistische werk wordt gecentraliseerd. Aan landelijke ontwikkeltrajecten match jij de juiste operationeel verkeerskundigen en je begeleidt hun transitie naar regievoerders.

Profiel kandidaat

Dit alles brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo kan het voorkomen dat er in relatie tot een specifiek kennisveld te veel of te weinig capaciteit is. Wanneer de situatie daarom vraagt, durf je passende maatregelen te nemen en het management daarin mee te nemen. Natuurlijk doe je dit op een verbindende wijze. Je vervult een zelfstandige en coördinerende rol en zorgt er samen met de regionale coördinatoren voor dat de operatie in de regionale verkeerscentrales zo goed mogelijk gediend wordt en dat er tegelijk ook geïnvesteerd wordt in innovatie en ontwikkeling.

Daarnaast participeer je zelf in landelijke ontwikkeltrajecten en houd je goed voeling met wat er op de werkvloer van de verschillende centrales gebeurt. Daarbij is het niet noodzakelijk om zelf sterk de inhoud op te zoeken; jij stort je vooral op het proces. Het feit dat dit een nieuwe functie is, geeft je het voordeel deels zelf invulling te geven aan je werkinhoud. Natuurlijk ben je ook flexibel als blijkt dat er toch een andere koers gevaren moet worden. Om alle processen goed te coördineren, onderhoud je een relevant netwerk binnen en buiten Rijkswaterstaat. Je coördineert samen met de regionale coördinatoren dat de operationeel verkeerskundigen optimaal, effectief en efficiënt ingezet worden en dat ze expertise delen over de verkeerscentrales heen.

Vacaturenummer: RWS190923

Aanvullende informatie

Functie-eisen
  • Je hebt een aantoonbare opleiding op Hbo-niveau in een voor deze functie relevante richting.
  • Je hebt bij voorkeur minstens vijf jaar ervaring met operationeel verkeersmanagement.
  • Je bent in staat om professionals op hbo-niveau aan te sturen en het management succesvol te adviseren.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van dynamische verkeersmanagementsystemen.
  • Je bent klantgericht en werkt actief aan je eigen ontwikkeling.
  • Je bent analytisch sterk en kunt goed samenwerken, plannen en organiseren.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie, en handelt hiernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 12
Salaris Min €3740 - Max €5559 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uur per week: 32
Maximaal aantal uur per week:  36


Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Contact

Bijzonderheden
De selectiegesprekken vinden plaats in de tweede week van september.
Utrecht is je standplaats. Daarnaast werk je regelmatig vanuit de overige verkeerscentrales in Helmond, Wolfsheze,Velsen en Rhoon.
Het uitvoeren van een piketrol als informatiecoördinator of gladheidscoördinator maakt onderdeel uit van je werkpakket. De precieze invulling hiervan bepalen we in overleg.


Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Andre Spaans, coördinerend adviseur wegverkeersmanagement, (tot 19 augustus) via 06–53224614. Vanaf Maandag 19 augustus de heer Lucas Hemels afdelingshoofd operationele taken via 06-10281660.


Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Interesse?
Solliciteer dan online.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.