Masterclass Fiets en Gedrag: laatste kans om er bij te zijn!

vrijdag 19 mei 2017 Guus Puylaert 30x gelezen

Na vier succesvolle masterclasses Fiets en Gedrag, wordt op 27 juni aanstaande de vijfde en laatste masterclass van dit jaar gehouden. Heeft u nog weinig ervaring met, of wilt u meer kennis opdoen over, gedragsbeïnvloeding en fietsstimulering? Dan is deze masterclass geschikt voor u.

Tijdens de masterclass wordt door middel van een stappenplan overzichtelijk gemaakt welke gedragsmatregelen er zijn en welke u per situatie het beste kunt toepassen. U krijgt een methode aangereikt om vanuit een ander perspectief naar gedrag te kijken. Daarna gaat u met de theorie aan de slag. U bespreekt met de andere deelnemers aan de hand van eigen voorbeelden hoe u mensen kunt stimuleren om vaker de fiets te pakken.


Het resultaat is dat u met een veelheid aan ideeën huiswaarts keert om met fietsstimulering aan de slag te gaan. Topdocenten van de opleiding Mobiliteit van Hogeschool Windesheim Jeffrey de Graaff en Marcus Popkema leiden u met praktische voorbeelden en werkuren door de theorie.

 

Groot succes 

Voorgaande masterclasses zaten vol met verkeerskundigen, beleidsmakers, mobiliteitsadviseurs en projectleiders/projectmanagers. Zij bleken erg enthousiast en beoordeelden de masterclass met gemiddeld een 8. Enkele opvattingen van de deelnemers waren:

"Verkeerskundigen hebben maar in beperkte mate kennis van gedragspsychologie en hoe je gedragscampagnes opzet en uitvoert. De masterclass geeft inzicht."


"Goede mix tussen theorie en praktische handvatten. Door de kleine groep was er voor iedereen ruimte is voor inbreng."


"Ik kon sparren met vakgenoten en ik kreeg ook duidelijke handvatten."


"Mijn manier van denken/werken is hierdoor in zeker wel veranderd; ik kijk nu vaker naar de behoeften van de verschillende doelgroepen."

 

Plaats voor maximaal 12 personen

Om de casussen en vraagstukken van de deelnemers optimaal te behandelen, is er slechts ruimte voor 12 deelnemers. Zo wordt de kwaliteit van de masterclass gewaarborgd. De masterclass vindt op 27 juni plaats in Amsterdam. 

 

Wilt u er bij zijn? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.masterclassfietsengedrag.nl.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.