Medewerker Verkeer- gemeente Dordrecht

vrijdag 28 december 2018 203x gelezen

Bedrijf

Gemeente Dordrecht

Locatie

Dordrecht

Functieomschrijving

Als Medewerker Verkeer ben je hét aanspreekpunt bij vragen over verkeerssituaties in de stad. Een klantgerichte benadering is daarin een belangrijk uitgangspunt.

 

Wat ga je doen?

Als Medewerker Verkeer werk je intensief samen met de Adviseurs Verkeer. Je levert een actieve bijdrage aan de vergunningverlening en projecten. Zo maak je kleine, eenvoudige ontwerpen voor projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld eenvoudige kruispuntontwerpen of herinrichting van woonstraten. Naast het opstellen van verkeersbesluiten toets je aanvragen die betrekking hebben op bouw- en uitwegvergunningen. Je adviseert en informeert de betrokkenen over de status.

 

Voor de inwoners en ondernemers van Dordrecht én collega's uit andere vakteams ben jij het aanspreekpunt over vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties in de stad. Deze vragen komen o.a. binnen via de telefoon en wijklijnmeldingen, maar ook tijdens openbare bijeenkomsten of bewonersavonden waarbij je aanwezig bent. De afhandeling van vragen gebeurt telefonisch, schriftelijk en persoonlijk.

Profiel kandidaat

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde HBO opleiding richting Verkeerskunde of de beschikking over gelijkwaardige kennis.
  • Uitstekende schriftelijke en communicatieve uitdrukkingsvaardigheden.

 

In verkeerssituaties spelen verschillende belangen die soms behoorlijk uiteen kunnen lopen. Waar de één bijvoorbeeld graag voor zijn deur wil kunnen parkeren, geeft de ander juist de voorkeur aan een autovrije zone voor zijn huis. In combinatie met de politiek-bestuurlijke omgeving waarbinnen je werkzaam bent, aan jou de uitdaging om hierin te laveren en te komen tot een goede beoordeling van de situatie. Dit vraagt analyserend en empathisch vermogen, maar ook een gezonde dosis humor! Je bent een enthousiaste collega die graag de handen uit de mouwen steekt.

 

Het functioneel beheer van verkeersregelinstallatie is ook een taak van het vakteam. Als je daar ervaring mee hebt, dan heb je een streepje voor.

Aanvullende informatie

Waar kom je te werken?

Als Medewerker Verkeer ben je werkzaam in het vakteam Verkeer. Dit vakteam is onderdeel van het cluster Ruimtelijke Kwaliteit. Wij zijn verantwoordelijk voor het verkeerskundig beheer in de stad en leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van verkeerskundig beleid. Naast het advies over complexe vraagstukken op het terrein van verkeer en vervoer, maken we deel uit van multidisciplinaire teams.

 

Uitgangspunt is daarin het brede belang van de stad! Ons team bestaat op dit moment uit 3 adviseurs, 3 medewerkers, 1 projectondersteuner, 1 trainee en 1 specialist verkeerslichten. Wij zijn een gemêleerd team dat wordt gekenmerkt door saamhorigheid, creativiteit en een goed gevoel voor humor.

 

Wat bieden we jou?

De salarisindicatie bedraagt afhankelijk van opleiding, capaciteiten en werkervaring maximaal € 3.805,- (schaal 9 Car/Uwo) op basis van een 36 urige werkweek. Een aanstelling in de aanloopschaal 8 (Caro/Uwo) met een maximum van € 3.376,- op basis van 36 uur behoort ook tot de mogelijkheden.

 

De aanstelling vindt plaats voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en onveranderde omstandigheden wordt het tijdelijke dienstverband na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

 

Wij zijn een moderne werkgever. Je krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, verlofregelingen, reiskosten, studiefaciliteiten en pensioen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantieuren van te kopen.

Contact

Solliciteren of meer weten?

Geïnteresseerd in de functie? Solliciteer dan online voor 28 januari.

Voor meer informatie over deze functie mag je contact opnemen met Robert Kraak, coördinator van het vakteam Verkeer, op het telefoonnummer (078) 770 4923. Je mag ook contact opnemen met Jan Booij, clustermanager, op het telefoonnummer (078) 770 4659.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.