Milieudefensie onthult verkeersbord ongezonde lucht

vrijdag 16 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 85x gelezen

In zes steden heeft Milieudefensie samen met bezorgde burgers, Luchtwachters genaamd, op 15 februari een verkeersbord onthuld, dat waarschuwt voor ongezonde lucht. Dit is het startsein van een actie voor gezonde lucht, die een jaar zal duren.

De Luchtwachters onthullen het bord 'Let op, ongezonde lucht'.

De Luchtwachters onthullen het bord 'Let op, ongezonde lucht'.

Het verkeersbord is onthuld in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Eindhoven. In de straten waar de ‘Let op, ongezonde lucht’-verkeersborden zijn onthuld, wordt de Europese luchtkwaliteitswet overtreden.

Milieudefensie vindt dat er actie ondernomen moet worden om Nederlandse steden gezonder en leefbaarder te maken. Daarvoor moeten gemeenten inzetten op meer en goed ov, fietsen en elektrische deelauto’s. Maar ook lagere maximumsnelheden, milieuzones en autoluwe steden dragen bij. De 300 Luchtwachters van Milieudefensie gaan dit bij hun gemeenten controleren.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.