NHTV viert gouden jubileum tijdens opening academisch jaar

maandag 1 augustus 2016 0 reacties 217x gelezen

NHTV opent op 1 september het academisch jaar in de Grote Kerk in Breda. Dit jaar is er een speciaal programma ter ere van het 50-jarig bestaan van de hogeschool. Commissaris van de Koning uit Noord-Brabant Prof. Wim van den Donk is daarbij eregast.
Een van de NHTV-locaties in Breda

Een van de NHTV-locaties in Breda

NHTV is in 1966 opgericht en heette voluit Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT). In 1987 fuseerde het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT) en werd het Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV).

Merknaam NHTV
In 2001 kreeg de hogeschool een nieuwe naam: NHTV, Internationaal hoger onderwijs Breda. NHTV is vanaf dat moment geen afkorting meer, maar een merknaam.

In het 50-jarig bestaan groeide de hogeschool uit tot een businessgeoriënteerde hogeronderwijsinstelling die nationaal en internationaal naam maakt als kennisinstelling.

Erkenning
Zo kreeg de hogeschool internationale erkenning van de World Tourism Organization, de World Leisure Organization en de International Facility Management Association.

Wetenschappelijk onderwijs
NHTV heeft op dit moment vier locaties in Breda, zo'n 7700 studenten uit meer dan 60 landen, 17 opleidingen in acht vakgebieden en maar liefst 27.000 alumni. Bovendien is NHTV de enige hbo-instelling in Nederland die naast hbo-opleidingen ook wetenschappelijk onderwijs (wo) aanbiedt.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.