Amsterdamse snorfietsers krijgen subsidie voor overstap op schoon vervoer

donderdag 18 oktober 2018
timer 2 min
Om de luchtkwaliteit in Amsterdamse te verbeteren kunnen snorfietsers die overstappen op schoon vervoer daar binnenkort subsidie voor krijgen. Het college maakt hier ruim 1,3 miljoen euro voor vrij.

Het college in Amsterdam wil met de subsidie de aanschaf van een fiets, e-bike of elektrische snor- of bromfiets stimuleren. Voor de verschillende vervoersmiddelen krijgt een aanvrager respectievelijk 250, 450 of 750 euro. Het is goed voor de luchtkwaliteit en de gezondheid van de Amsterdammers, zo klinkt het. De subsidie past in de plannen van de gemeente om in 2025 de stad uitstootvrij te krijgen. 

Wereldwijd leidend
“Op deze manier maken we de luchtkwaliteit weer een stukje beter, want schone lucht is essentieel voor een leefbare stad”, zegt Wethouder Sharon Dijksma (Luchtkwaliteit): “Amsterdam is wereldwijd leidend als het gaat om elektrisch vervoer. Het is belangrijk schoon rijden niet alleen mogelijk te maken, maar ook te stimuleren. Met deze regeling helpen we Amsterdammers over te stappen van een vervuilende snorfiets naar een schoner elektrisch voertuig of zelfs een fiets.”

Goed moment
De subsidieregeling komt op een goed moment aangezien snorfietsers (zowel brandstof als elektrisch) gaan in het eerste kwartaal van 2019 met helm op de rijbaan rijden. Sommige Amsterdamse snorfietsers overwegen om die reden hun snorfiets van de hand te doen. Deze subsidie kan dan goed van pas komen verwachten ze in Amsterdam. 

Voorwaarde voor de subsidie is dat een snorfiets voor 1 augustus aangeschaft is. De subsidieregeling gaat op 1 januari 2019 in en vervalt op 1 januari 2020 of wanneer het subsidieplafond is bereikt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.