ANWB pleit voor navigatie-updates

vrijdag 20 april 2018
timer 1 min

De ANWB vindt dat de software en kaarten van ingebouwde navigatie in auto’s up to date moet zijn en dat is het vaak niet. Daarom pleit de bond ervoor dat autodealers gratis kaartupdates aanbieden gedurende de garantieperiode en tijdens dealeronderhoud tot tien jaar na fabricage van de auto.

Dat schrijft de bond op haar site. Veel van haar leden rijden namelijk rond met verouderde kaarten in hun navigatieapparatuur en de ANWB ontvangt daar steeds meer klachten over. Zelfs in nieuw verkochte auto’s is vaak verouderd kaartmateriaal aanwezig.

De ANWB is van mening dat aangeboden kaarten zo actueel mogelijk en maximaal een jaar oud mogen zijn. Daarom moet ook jaarlijks een kaartupdate worden aangeboden en zolang de auto nog onder de garantie valt en bij de dealer wordt onderhouden, mag dat niets extra kosten. Volgens de bond is tien jaar een redelijke periode voor het aanbieden van nieuw kaartmateriaal.

Ten slotte adviseert de bond haar leden, om bij aanschaf van een andere auto te informeren naar de leeftijd kaart en de datum van de laatste kaartupdate. Indien automerken niet langer ondersteuning aanbieden voor de ingebouwde navigatie, dan moet dat tot uiting komen in de verkoopprijs.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.