GS Utrecht pakt verkeersdrukte aan

woensdag 20 juni 2018 Pieter Steenbergen 94x gelezen

Fietsen en een betere aansluiting tussen verschillende vormen van vervoer, moeten de verkeersdruk in met name Utrecht en Amsterfoort het hoofd bieden. Dit staat in het door de provincie Utrecht vastgestelde Mobiliteitsprogramma 2019-2023.

De Utrechtse bussen en trams, fietspaden en autowegen worden allemaal steeds voller, geregeld zitten ze al te vol.

 

Smart mobility

De provincie stimuleert het fietsen en zorgt dat bus, tram, trein, fiets en auto beter op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Verder benut de provincie de kansen van smart mobility, innovatieve oplossingen om de bestaande capaciteit beter te benutten.

 

Overstappen

Het programma heet ‘Overstappen’. Die titel is gekozen omdat de provincie reizigers wil helpen om snel, veilig en comfortabel hun bestemming te bereiken door hen eerder voor een deel van de reis over te laten stappen op een ander vervoersmiddel. Of wil helpen over te stappen op een beter alternatief. Daartoe moeten er centrale vervoersknooppunten komen. Voorwaarde is ook dat er goed openbaar vervoer en goede, veilige fietsroutes zijn.

 

Druk

Gedeputeerde Dennis Straat: ''De provincie Utrecht en vooral de steden Utrecht en Amersfoort groeien hard. Terwijl de verkeersdruk op veel plekken al te hoog is. We moeten daarom de komende vijf jaar de verschillende vervoersmiddelen slimmer en beter op elkaar laten aansluiten, zodat we die groei nog zoveel mogelijk binnen het huidige vervoerssysteem opvangen. Tegelijkertijd moeten we ons opmaken om daarna een nieuw systeem te bouwen. Alleen met inzet op de korte én langere termijn voorkomen we dat Utrecht vastloopt. En met de draaischijf Utrecht heel Nederland.''

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.